main logo
3640

Distrugeri după furtună: Guvernul intervine cu materiale de construcții

Cabinetul de miniștri s-a întrunit astăzi în ședință pentru a discuta despre consecințele furtunii.

Distrugeri după furtună: Guvernul intervine cu materiale de construcțiiFoto: știri.md

Astfel, din rezervele de stat vor fi oferite bunuri sub formă de materiale de construcții în sumă totală de 16 317, 8 mii lei, transmite Știri.md. 

„Guvernul vine în ajutorul oamenilor care au fost afectați de intemperiile din 25 iulie. Aprobăm astăzi, în ședință de guvern, un ajutor material pentru 74 de localități din 6 raioane din nordul țării. Sprijinul va ajunge la cetățeni sub forma materialelor de construcție din rezervele statului, în valoare totală de peste 16 milioane de lei. 

Solicit autorităților locale să se mobilizeze și să dea dovadă de responsabilitate pentru a efectua cât mai curând toate lucrările de reparații și înlăturarea daunelor”, a declarat premierul Dorin Recean.

De asemenea, ministrul de Interne, Adrian Efros a menționat că „ploile torențiale au afectat peste 100 de localități din 10 raioane, în special partea de nord și centru a republicii.

În urma calamităților naturale au fost deteriorate acoperișurile caselor, mai mult de 60 de case, terenuri, vii și livezi”.

Efros a menționat că instituțiile responsabile deja au pregătit primele loturi de ajutoare pentru populație. „Peste 1.000 de foi de ardezie și 25 m2 de cherestea sunt deja pregătite spre a fi trimise în raionul Edineț”.

 Bunurile urmează a fi transportate, începând cu data de 28 iulie 2023, în localitățile afectate de ploile torențiale și rafalele de vânt din raioanele Edineț, Râșcani, Dondușeni, Drochia, Hâncești. 

De asemenea, Recean a declarat că „acum este important să ne mișcăm repede și să reparăm casele și instituțiile publice”.

De asemenea ministrul l-a ordonat pe ministrul Agriculturii să meargă în teren pentru a inspecta pierderile agricultorilor și cum pot fi aceștia ajutați.

Știri.md reamintește că mai multe localități din țară au fost afectate de ploile cu grindină.

Citește și:

Potop la Edineț: 50% din case au rămas fără acoperișuri

Prăpăd la Drochia: Oamenii stau cu frica în sân și se roagă să nu ploaie

Locuitor din Edineț, după dezastrul creat de ploaie: Sperăm la un ajutor

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării