main logo
3730

Dispoziție semnată: Talmazan este noul secretar general al Parlamentului

Igor Talmazan este noul secretar general al Parlamentului. Speakerul Igor Grosu a semnat Dispoziția privind numirea acestuia în funcție, începând cu 24 iunie. În acest sens, astăzi, Igor Talmazan a fost prezentat Secretariatului Legislativului.

Dispoziție semnată: Talmazan este noul secretar general al ParlamentuluiImagine simbol

Igor Talmazan este jurist de profesie. Anterior a fost director al Serviciului Vamal și secretar general al Guvernului. De asemenea, el și-a desfășurat activitatea în calitate de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat, viceministru al Mediului și șef al Corpului de Control al prim-ministrului. În 2021, Igor Talmazan a fost ales deputat în Parlament, transmite Știri.md.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general se numește în funcție de președintele Legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent și cu avizul Comisiei juridice, numiri și imunități.

Anterior, funcția de secretar general în perioada septembrie 2021 – iunie 2024 a fost ocupată de Tamara Gheorghița. În prezent, aceasta va fi secretar general adjunct al Parlamentului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării