main logo
596

Discover Moldova’s Finest: MAEIE promovează produsele autohtone

Ministerul Afacerilor Externe a lansat un eveniment cu scopul de a promova produsele autohtone.

Discover Moldova’s Finest: MAEIE promovează produsele autohtone

Astfel, în cadrul evenimentului Discover Moldova’s Finest, un grup de oficiali străini a putut afla mai multe despre produsele fabricate în R. Moldova direct de la producător, transmite Știri.md.

„Discover Moldova’s Finest”, evenimentul conceput de MAEIE drept o platformă în folosul creșterii vizibilității produselor „Made in Moldova” pe piețele externe de desfacere, a ajuns astăzi la a cea de-a II-a ediție, un lucru îmbucurător fiind creșterea vizibilă a interesului de participare la acest eveniment din partea producătorilor noștri.

Companiile delegate de către asociațiile de profil (Compania apicolă „Vastdial & CO” SRL, producătorul de nuci „Pomul regal”, precum și vinăriile „Gogu” și „Minis Terrios”) au avut oportunitatea de a-și prezenta produsele unui public interesat: ambasadori și consuli onorifici care activează la Chișinău, senatorii francezi Véronique Guillotin, președintele Grupului de prietenie Franța- Republica Moldova, și Michel Canevet, aflați în vizită în țara noastră, președintele Comisiei parlamentare de agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, precum și ai reţelei de magazine Kaufland.

Suntem o țară mică, dar cu o inimă mare, iar pe cartea noastră de vizită scrie pace și înțelegere. Exportăm deja cu succes muzică de calitate (salutări și felicitări încă o dată Zdubilor!), același lucru trebuie să îl facem și cu produsele noastre. Potențial avem - capacitatea producției noastre de miere de albine este de șase mii de tone anual, cea de nuci însumează 20 de mii de tone anual, iar vinurile moldoveneşti, cu o producție anuală de aproape 15.000.000 de decalitri, sunt deja întâlnite în toate colțurile lumii - totul depinde doar de noi pentru a ne face cât mai cunoscuți și respectați pentru calitatea pe care agricultura țării noastre o poate oferi piețelor externe de desfacere.

Invităm asociațiile interesate să participe la evenimentele ulterioare organizate în cadrul proiectului „Discover Moldova’s Finest” să contacteze Serviciul diplomația economică a MAEIE la adresa de e-mail: sde@mfa.gov.md”, a declarat ministrul Nicu Popescu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării