main logo
545

Directorul Sputnik-Moldova, pus sub control judiciar

Directorul agenţiei de presă "Sputnik-Moldova", Vladimir Novosadiuc, care a fost reţinut marţi de angajaţii Procuraturii Generale, a fost eliberat, fiind pus sub control judiciar.

Directorul Sputnik-Moldova, pus sub control judiciarFoto: Infoprut.ro

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la un comunicat al ria.ru, despre aceasta a comunicat jurnaliştilor însuşi Novosadiuc. Potrivit lui, i-a fost adusă acuzaţia de "escrocherie şi spălare de bani prin structurile omului de afaceri Ilan Şor", transmite Știri.md.

El nu are dreptul să părăsească ţara timp de 60 de zile fără notificarea procurorilor. Novosadiuc a depus mărturii şi insistă pe nevinovăţia sa.

Procuratura Generală a informat pe site-ul său că, "pe parcursul zilei de marţi, 17 septembrie, continuă percheziţiile demarate luni de către Procuratura Anticorupţie de comun cu CNA, în 21 din domiciliile şi birourile mai multor persoane implicate în aceeaşi cauză penală în care figurează deputaţii Reghina Apostolova şi Marina Tauber. Percheziţiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul lui Vladimir Novosadiuc".

Potrivit Procuraturii, la această etapă au loc acţiuni de generalizare a informaţiei privind obiectele depistate şi ridicate din locurile perchiziţionate. 

Procuratura menţionează că nu au fost reţinute alte persoane decât deputatele Reghina Apostolova şi Marina Tauber, cărora le-a fost ridicată imunitatea la solicitarea procurorului general interimar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării