main logo
885

Directorul spitalului Toma Ciorbă, numit recent în funcție, demis

Directorul spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă", Alexandru Voloc, numit recent în funcția de fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, a fost demis de noua conducere de la minister.

Directorul spitalului Toma Ciorbă, numit recent în funcție, demisFoto: radiochișinău.md

Noul minister a argumentat demisia noului director prin faptul că ar fi fost încălcate normele legale de numire în funcție, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Potrivit unui comunicat de presă emis de minister, funcția de conducător al unei instituții medico-sanitare publice republicane poate fi ocupată doar în bază de concurs organizat și desfășurat de către MSMPS, iar în acest caz prevederile respective nu au fost respectate. 

Instituția mai menționează că fosta conducere a ministerului a lansat procedurile legale de concurs pentru ocuparea funcției de director al IMSP „Toma Ciorbă", însă, în mod inexplicabil, acestea au fost anulate în ultima zi de mandat, la 14 noiembrie 2019.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, democrata Ruxanda Glavan, și ea fostă ministră a Sănătății, a acuzat-o pe Ala Nemerenco că l-ar fi numit pe directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, nefiind în funcție. 

Glavan a sugerat prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook că șefa de la Sănătate din Guvernul Sandu nu și-ar fi respectat propriile regulamente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării