main logo
5836

Directorul general și vicedirectorul Air Moldova, trimiși în judecată

Directorul general și vicedirectorul Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova” au fost trimiși în judecată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Directorul general și vicedirectorul Air Moldova, trimiși în judecată

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond a cauzei penale de învinuire a directorului general și vicedirectorului Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, transmite Știri.md.

Urmărirea penală a fost pornită în luna martie 2021, de către Procuratura Anticorupție, în baza unui denunț.

Obiectul investigației cuprinde acțiunile ilegale exprimate prin depășirea în mod vădit a limitelor atribuțiilor de serviciu acordate prin lege de către persoanele publice din cadrul Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova” și anume directorul general și vicedirectorul Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, care în perioada 2018-2019, la încheierea contractului de wet-lease nr. 0285 din 17.05.2018, au cauzat prejudiciu în proporții deosebit de mari persoanei juridice de drept public, statul, reprezentat de Agenția Proprietății Publice, în mărime de 36.690.567,90 lei, și persoanei juridice de drept privat, S.R.L. „Air Moldova”, în sumă de 83.340.455 lei.

Învinuiții nu și-au recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă, legea prevede pedeapsa sub formă de amendă în mărime de la 23.500 la 57.500 de lei sau închisoare de până la trei ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Totodată, în scopul reparării prejudiciului cauzat, Procuratura Anticorupție în comun cu Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a Centrului Național Anticorupție au aplicat sechestru pe bunurile și activele învinuiților aflate pe teritoriul Republicii Moldova și peste hotarele țării, în sumă de 12.289.183,50 lei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării