main logo
651

Directorul Blue Air, după preluarea Air Moldova: Unire pe calea aerului

„Sunt foarte mândru ca român că am reușit pe calea aerului să facem Unirea cu frații noștri moldoveni. Pentru noi acest eveniment reprezintă o provocare, o promisiune că putem aduce standarde noi la transportul aerian pentru cetățenii moldoveni”, a declarat astăzi directorul Blue Air, Marius Puiu, la ceremonia de preluare a companiei Air Moldova.

Directorul Blue Air, după preluarea Air Moldova: Unire pe calea aeruluiDirectorul Blue Air, după preluarea Air Moldova: Unirea pe calea aerului

Acesta a spus că Blue Air are trei direcții de bază pentru dezvoltarea de mai departe a companiei Air Moldova: este vorba depre creșterea flotei, creșterea numărului de rute și standardele înalte la prețuri accesibile, transmite Știri.md cu refeire la Deschide.md

La final, directorul Blue Air a felicitat echipa Air Moldova cu accederea în marea familie a companiei de peste Prut. „Blue Air are peste 1.500 de angajați, 30 de aeronave și o ambiție foarte mare”, a conchis Marius Puiu.

La rândul său, directorul Air Moldova, Iulian Scorpan, a declarat că în urma tranzacției se urmărește scopul ca zborurile să fie efectuate cu aeronave mai noi, iar pasagerilor să le fie garantată siguranța, confortul și calitatea călătoriei.

Vom aminti că în rezultatul concursului comercial de privatizare a complexului patrimonial unic - Î.S. Compania Aeriană ”Air Moldova”, anunțat în Monitorul Oficial al Republici Moldova nr. 277 - 284 din 27 iulie 2018, Comisia pentru desfășurarea concursurilor comerciale și investiționale de privatizare a proprietății publice, instituită prin Hotărârea Guvernului nr.919 din 30 iulie 2008 a desemnat câștigător al concursului compania Civil Aviation Group S.R.L. Valoarea tranzacției de vânzare–cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite. Cumpărătorul și-a asumat și obligația soluționării problemelor de operare și de dezvoltare a Companiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării