main logo
5298

Directorul ASP: Cetățenii moldoveni ar putea călători cu buletinul în UE

Din anul 2025, cetățenii Republicii Moldova ar putea călători cu buletinul în țările din Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de directorul Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu. Potrivit acestuia, din luna martie a anului viitor, actele de identitate vor fi îmbunătățite.

Directorul ASP: Cetățenii moldoveni ar putea călători cu buletinul în UEMircea Eșanu/Foto: Gov.md

„Sperăm din anul viitor să emitem, dar nu mai târziu de martie 2025, să venim cu un nou buletin de identitate, cartea de identitate a cetățeanului, care va corespunde întru tot cerințelor europene. Ele vor avea și un purtător de informații”, susține Mircea Eșanu, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

De asemenea, potrivit lui Eșanu, un mare avantaj al noilor cărți de identitate este faptul că, cu timpul, ele vor fi suficiente pentru a călători inclusiv în Uniunea Europeană.

Ultima dată, Guvernul a modificat buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare ale vehiculelor în 2015. Astfel, cetățenii care și-au perfectat acte ulterior au beneficiat de modele noi de documente. Această modernizare se încadrează în cerințele standardelor și directivelor europene.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării