main logo
8262

Directoarea unei grădinițe din Chișinău, acuzată că a lovit un copil. Poliția investighează cazul

Și-au luat copilul de la grădiniță cu buza umflată și rănită. Vorbim despre un cuplu din Chișinău, care acuză directoarea instituției că le-a lovit copilul. Drept urmare, aceștia au depus o plângere la poliție, care investighează cazul. În reacție, șefa instituției de învățământ neagă acuzațiile și menționează că băiatul s-ar fi lovit singur, din întâmplare.

Directoarea unei grădinițe din Chișinău, acuzată că a lovit un copilFoto: Colaj știri.md

Mama copilului, Mihaela, a povestit pentru Știri.md că totul s-a întâmplat pe data de 6 septembrie. Ca să-l ia de la grădiniță a fost fratele lui mai mare. Odată ajuns acolo, de el s-au apropiat mai mulți copii și i-au spus că fratele său a fost lovit de directoare.

„Copilul acasă a povestit printre lacrimi cum doamna directoare, care activează la grădinița numărul 214 din satul Dobrogea, l-a lovit peste gură și i-a curs sânge. Când el a început să strige de durere, ea i-a pus mâna la gură și i-a spus „închide gura”. Copilul a povestit totul cu ochii înlăcrimați, pentru el a fost foarte traumatizant și umilitor, mai ales în fața copiilor”, ne-a povestit mama băiatului.

Motivul ar fost faptul că băiețelul nu ar fi ascultat de directoare. „Copilul a dorit să meargă în dormitor cu o bucată de pâine și nu a ascultat-o”, spune mama.

„Când soțul a telefonat-o, dumneaei a negat că l-a lovit. A spus doar că i-a pus mâna la gură că el striga „nu mă bate, nu mă bate”. Dar de striga oare? Ea singură s-a dat de gol. Plus copilul a venit acasă cu gura spartă și cu semn”, a adăugat Mihaela.

Femeia ne-a mai spus că în acea seară au mers și la Poliție pentru a scrie o plângere. „Polițistul mi-a spus din start că dacă nu o să găsească doi martori nu pot dovedi, și că pe copiii nimeni nu-i întreabă și nu-i consideră martori”, susține ea.

„Un caz ieșit din comun”

Știri.md a contactat directoarea grădiniței numărul 214, Lidia Colin. Aceasta ne-a spus că nu a știut că buza băiatului este rănită, până nu a fost telefonată de tatăl lui în acea seară.

Femeia povestește că pe 6 septembrie educatoarea lipsea de la grădiniță, iar ea o ajuta pe dădacă.

„Educatoarea a fost la o conferință, iar eu m-am dus la dădacă să ajut să-i culce. El are obiceiul să ia pâine de la masă, o fărâmă și face firimituri în antreu, în dormitor, unde îi cade. El atunci a fugit cu două bucăți de pâine, să le fărâme în antreu. O felie el s-a enervat și a aruncat-o, dar una eu i-am luat-o din mână. Și pentru că i-am luat pâine, s-a dus în antreu și când a început a țipa. Vreo două fetițe au început a plânge. Eu am încercat să-l iau, pentru că el nu voia să vină, se trântea pe jos, arunca în copii, în acest timp el undeva s-a lovit, eu nu am văzut ce și unde”, povestește Lidia Colin.

Totodată, femeia ne-a povestit că acest copil are un comportament agresiv, atât față de alți copii, cât și față de educatori.

„El e un copil un pic deosebit. E acum în grupa pregătitoare, dar a frecventat o grupă care acum s-a dus la școală. E o situația ieșită din comun, el bate toți copii, numește educatorii, sare la bătaie și la ei. Am discutat cu părinții. A fost deunăzi tatăl lui. Am făcut adunare de părinți, pentru că avem copii care nu vor să vină la grădiniță pentru că el îi bate. Am o educatoare pe care am schimbat-o în altă grupă, ca să nu demisioneze”, susține directoarea.

Întrebată dacă a discutat situația respectivă cu părinții copilului, directoarea grădiniței a răspuns afirmativ. În același timp, Mihaela spune că asemenea discuții nu au avut loc, iar atitudinea ostilă a directoarei față de copilul ei ar fi început de când a fost depusă plângerea la poliție.

„Cazul este înregistrat”

Poliția a confirmat pentru Știri.md că o plângere pe acest caz a fost depusă, iar actualmente se acumulează probele.

„Poliția a fost sesizată la data de 6 septembrie. Cazul a fost înregistrat, iar copilul a fost îndreptat la CML pentru stabilirea leziunilor. Agentul constatator acumulează materialul probatoriu. Ulterior, în dependență de leziuni, va fi luată o hotărâre conform legislației”, ne-a spun ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati.

Directoarea grădiniței ne-a mai spus că a discutat deja cu polițiștii și spune că, după ce va fi luată o decizie în acest caz, se va adresa și Direcției Educație din cadrul Primăriei Chișinău.

„Am discutat cu polițiștii, au spus că vor veni să audieze și alți educatori. (...) Eu așa caz încă nu am avut. Eu lucrez de 30 și ceva de ani directoare și așa caz nu am avut. Chiar nu știu ce să facem. Vom vorbi și la primărie să punem un consiliu, să cheme o comisie să-l evalueze. Un caz ieșit din comun”, mărturisește directoarea instituției.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării