main logo
586

Directoarea grădiniței în curtea căreia se ridică o biserică va demisiona

Directoarea grădiniței nr. 150 din Capitală, Valentina Gâscă, în curtea căreia se construiește o biserică, va pleca din funcție în luna aprilie a acestui an.

Directoarea de la grădinița unde se construiește o biserică va demisionaDirectoarea de la grădinița unde se construiește o biserică va demisiona

Despre acest fapt a declarat șefa Direcției Educație, Rodica Guțu. Totodată, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a menționat la ședința săptămânală că i-a expediat directoarei instituției un mesaj de felicitare cu plecarea la pensie a acesteia, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Nu știu a cui interese protejează doamna directoare, dar cu siguranță nu ale copiilor. Eu i-am transmis mesajul meu de felicitare cu ocazia ieșirii la pensie și voi mai avea o discuție separată cu dumneaei la acest subiect”, a declarat primarul interimar, Ruslan Codreanu.

Șefa Direcției Generale Educație, Cultură, Tineret și Sport, Rodica Guțu, a declarat pentru TV8 că directoarea instituției va pleca din funcție abia în luna aprilie. Atunci când aceasta va fi pensionată.

„Contractul de muncă a doamnei expiră în luna aprilie, la împlinirea vârstei de 65 de ani, aceasta pleacă la pensie. Conform prevederilor codului muncii contractul nu poate fi prelungit”, a declarat șefa Direcției Generale Educație, Cultură, Tineret și Sport, Rodica Guțu.

De asemenea, Ruslan Codreanu a specificat că pe acest caz este intentat un dosar penal pe numele persoanelor care au eliberat actele pentru construcția lăcașului.

„Aici este intentat și un dosar penal pentru persoana care se ocupa cu eliberarea actelor. Aici a fost eliberat permis de construcție pentru centru de educație moral spirituală și destinația va fi exact pentru ce a fost eliberată documentația”, a spus primar general interimar Ruslan Codreanu.

Scandalul legat de construcția din curtea grădiniței 150 s-a iscat după ce mai mulți părinți au scris despre acest caz pe o rețea socială. Inițial, directoarea instituției spunea că, de fapt, acolo se ridică un centru moral-spiritual.

Totuși, un grup de persoane, membri ai grupului online Părinți Solidari, au mers într-o duminică pentru a se convinge că acolo au loc lecții pentru copii, însă au surprins momentul când enoriașii părăseau biserica, după o slujbă. În capitală sunt cel puțin 10 biserici ridicate pe teritoriile grădinițelor și ale școlilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării