14 ianuarie, 13:29
167
2

Directoarea Filarmonicii: Experții nu s-au decis: restabilire, renovare sau reconstrucție

14 ianuarie, 13:29
167
2

În prezent se merge pe lucrările de cercetare, se realizează un caiet de sarcini pentru restabilirea, renovarea sau reconstrucția Filarmonicii Naționale.

Directoarea Filarmonicii: Experții nu s-au decis: restabilire, renovare sau reconstrucțieFoto: Europa Liberă

O spune Svetlana Bivol, directoarea generală a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite Știri.md.

„Se merge acum pe lucrările de cercetare, se realizează un caiet de sarcini pentru restabilirea, renovarea sau reconstrucția Filarmonicii. 

Vreau să vă zic că experții încă nu s-au pronunțat că se va păstra un perete, vorbesc de acesta dinspre str. Varlaam, sau nu, și în funcție de asta se va anunța acest concurs pentru proiecte. 

Dacă se păstrează acest perete, înseamnă că va fi reconstrucție, dacă nu – va fi construirea din talpă, cum s-ar zice, a sediului de bază al Filarmonicii. Suntem și noi în așteptare, specialiștii lucrează, dar să vedem ce va urma. 

Avem o veste foarte bună, și anume că dl președinte al României, Klaus Iohannis, a promis să se implice, adică cu investiții din partea statului românesc. 

Sperăm să mergem treptat, deja să vedem procesul de inițiere a construcției sau restabilirii”, a răspuns Svetlana Bivol, fiind întrebată la ce etapă a ajuns reabilitarea Filarmonicii.

Potrivit directoarei Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, pentru lucrările efectuate s-au adunat bani pe contul Ministerului de Finanțe al Guvernului, asta oficial, și pe contul Filarmonicii sunt în jur de un milion și 400.000 de lei.”

Filarmonica a fost cuprinsă de flăcări pe 24 septembrie.

Din start, specialiștii aveau trei versiuni privind izbucnirea focului.

Prima a fost ”o defecțiune la echipamentul electric”. A doua versiune era ”scurtcircuit la rețeaua electrică” și a treia - ”nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter