main logo
499

Diplomele universitare din Republica Moldova vor fi recunoscute în China

Diplomele, certificatele și titlurile academice în învățământul superior din Republica Moldova vor fi recunoscute în China și viceversa.

Diplomele universitare din Republica Moldova vor fi recunoscute în China

Un acord în acest sens a fost semnat azi de către ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc și E.S. Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit Ministerului Educației, Acordul stabilește condițiile privind admiterea studenților din Republica Moldova la universitățile din China, și viceversa; actele de studii pe care trebuie să le dețină candidatul, inclusiv numărul de credite academice și calificări obținute la sfârșitul fiecărui ciclu de studii; denumirile diplomelor obținute la finalul fiecărui program de studii și echivalentele acestora în sistemul educațional din fiecare țară; precum și alte aspecte financiare și de procedură.

„Importanța Acordului rezidă din faptul că el reprezintă acel cadru legal comun de recunoaștere a actelor de studii, a titlurilor academice și a calificărilor, în condițiile în care de aproape două decenii țările noastre realizează schimburi de bursieri în cadrul mai multor programe de mobilitate academică. 

Semnarea acestui act va crea oportunități pentru dezvoltarea contactelor interumane și a relațiilor de prietenie dintre ambele state, asigurându-le o dezvoltare durabilă", a menționat ministra Babuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării