main logo
821

Diplomele de studii emise în R. Moldova vor fi recunoscute în România

Guvernul susține ratificarea Acordului cu România pentru recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

Diplomele de studii emise în R. Moldova vor fi recunoscute în RomâniaFoto: protv.ro

Documentul stabilește modalitățile de recunoaștere a tipurilor actelor de studii la toate nivelurile de învățământ, începând cu învățământul general și terminând cu titlurile științifice și științifico-didactice, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Totodată, va facilita mobilitatea academică și profesională a cetățenilor din ambele state, dar și recunoașterea pe plan internațional a actelor de studii obținute în Republica Moldova.

Acordul stabilește și reglementări pentru recunoașterea reciprocă a actelor de studii obținute până la aderarea Republicii Moldova la Procesul de la Bologna.

Astfel, vor fi recunoscute și echivalate actele de studii eliberate după absolvirea unei instituții de învățământ general cu durata studiilor de 10 sau 11 ani, așa cum era până la introducerea învățământului liceal de 12 ani.

Acordul a fost semnat la București la data de 23 noiembrie și urmează să treacă procedura de ratificare în Parlament pentru a intra în vigoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării