main logo
3258

Dinu Țurcanu, de șase luni pe banca acuzaților. Riscă să nu mai urce la volan

Fostul președinte al raionului Orhei, Dinu Țurcanu, depistat de oamenii legii, la începutul lunii august 2023, în stare de ebrietate cu grad avansat la volanul automobilului, se află pe banca acuzaților. Dosarul acestuia a fost transmis în judecată în luna septembrie 2023, până în prezent fiind programate 16 ședințe de judecată, câteva dintre ele însă nu au avut loc.

Țurcanu, de șase luni pe banca acuzaților. Riscă să nu mai urce la volanFoto: zdg.md

În fața instanței, Țurcanu pledează nevinovat, el fiind apărat de nașul său de cununie. Atât procurorul de caz, cât și avocatul lui Țurcanu spun că ședințele de judecată sunt lucrative și, în curând, dosarul ar putea avea o finalitate, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Prins beat la volan după un festival organizat de Șor la Jora de Mijloc

La începutul lunii august 2023, fostul președinte al raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a fost depistat de oamenii legii în stare de ebrietate cu grad avansat la volanul automobilului. El se întorcea de la Festivalul Chitarelor, organizat în comuna Jora de Mijloc, când a fost oprit în trafic. Conform datelor de pe site-ul fostului Partid Șor, festivalul, în memoria lui Iurie Sadovnic, a fost organizat cu susținerea deputatului fugar Ilan Șor.

Testul cu aparatul Drager a arătat că, în cazul lui Țurcanu, concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat era de 0,53 mg/l, adică acesta era în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Citește mai departe pe zdg.md.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării