main logo
400

Din cauza secetei, agricultorii riscă să rămână fără culturi

Agricultorii riscă să rămână fără culturi, din cauza secetei. Oamenii se plâng că în lipsa ploii, pământul se usucă.

Din cauza secetei, agricultorii riscă să rămână fără culturiDin cauza secetei, agricultorii riscă să rămână fără culturi

Situația este alarmantă mai ales în sud, spun specialiștii, unde temperaturile ridicate din următoarele zile ar putea provoca pagube mari, scrie protv.md.

Pe soții Ludmila și Sergiu, din Căușeni, i-am găsit în grădină. Munceau de zor. Bărbatul afâna pământul cu un cultivator, iar femeia planta răsad. Le e frica, însă, că nu vor avea roadă, în condițiile în care nu a plouat de mult timp. 

Și pentru că se confruntă cu seceta, o dată în câțiva ani, oamenii și-au instalat în grădină un sistem de irigare. Spun că situația e mai complicată pe câmp. 

Pământul se sufocă, se plâng oamenii, care speră că va ploua în următoarele zile. Ion Buzulan, de exemplu, a cultivat cartofi. Spune că această primăvară a fost cam secetoasă.

Solul este uscat, iar lipsa ploilor ar putea provoca pierderi grave pentru agricultori, spun specialiștii.

„La adâncimea de 15 cm nu este deloc umiditate. Pe culturi apar pete galbene, ceea ce înseamnă că seceta a început să afecteze, menționează Dumitru Bodeanu, șef la Direcția agricultură și alimentație, Căușeni.

În următoarele zile, însă, nu se așteaptă precipitații, anunță sinopticienii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării