main logo
559

Din cauza pandemiei de coronavirus ultimul sunet a răsunat pe internet

În premieră în țara noastră, din cauza pandemiei de coronavirus ultimul sunet a răsunat pe internet - fără careul tradițional și discursuri solemne.

Din cauza pandemiei de coronavirus ultimul sunet a răsunat pe internet

Elevii unui liceu din Capitală s-au pregătit minuțios de evenimentul online - băieții și-au pus papioane, iar fetele au îmbrăcat rochii. Unii chiar au cumpărat flori pe care nu le vor putea oferi însă profesorilor, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

"Suntem nevoiți să organizăm careul online, care și el poate fi interesant prin structură și semnificația sa”, a spus directorul unui liceu privat din Capitală, Nadejda Sulim.

În familia Racu, ultimul sunet a răsunat azi de două ori - pentru băiatul de 10 ani, Christopher, și pentru Katea care a terminat clasa a doua.

Amândoi au marcat evenimentul în faţa unui laptop.

"Carantina ne-a făcut vacanţa plictisitoare. Nu pot merge la tabără de vara. Nu pot să merg undeva cu prietenii, să fac cumpărături, să mă plimb". 

Iar pentru Ruvim Kovalenko, absolvent de liceu, sfârșitul anului școlar la distanță a fost un adevărat test.

Pe lângă faptul că nu va putea să se distreze la balul de absolvire, tânărul nu ştie cum va reuşit cu admiterea la o universitate din România, unde vrea să studieze.

În Moldova sunt aproximativ 330 de mii de elevi, dintre care 13 mii de absolvenți de clasa a 12-a.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării