main logo
714

Din 2020, carabinierii își vor îndeplini serviciul militar pe bază de contract

Până la data de 31 decembrie 2020, Inspectoratul General al Carabinierilor (ICG) va trece treptat la îndeplinirea serviciului militar pe bază de contract.

Carabinierii își vor îndeplini serviciul militar pe bază de contract

Acest lucru ţine de reforma Armatei, în cadrul căreia Moldova va renunţa la serviciul militar în termen, transmite Știri.md cu referire la infotag.

Potrivit Legii cu privire la Inspectoratul General de Carabinieri, care a intrat în vigoare pe 12 decembrie, IGC este „o autoritate specializată a statului, cu statut militar, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care are misiunea de asigurare şi restabilire a ordinii publice, de prevenire şi descoperire a infracţiunilor şi contravenţiilor, de protecţie a obiectivelor de importanţă deosebită etc.".

Documentul stabileşte cadrul juridic şi principiile de activitate, organizarea şi funcţionarea, atribuţiile şi împuternicirile Inspectoratului General de Carabinieri, finanţarea şi asigurarea tehnico-materială a acestuia, precum şi statutul carabinierului.

Legea este una dintre cele cinci legi pe care Preşedintele Igor Dodon a refuzat să le promulge.

Luni, el a fost suspendat temporar din funcţie, iar decretele de promulgare au fost semnate de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării