main logo
465

Dig de 3 km: Peste 450 de case, în afara riscului de inundații

În perioada lunilor mai și iunie ale anului curent, peste 450 de case din raioanele Ungheni și Ștefan Vodă au fost scăpate de inundații.

Dig de 3 km: Peste 450 de case, în afara riscului de inundațiiFoto: dse.md

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, datorită lucrărilor de fortificare a digurilor de protecţie, au fost salvate peste 450 de gospodării, transmite Știri.md.

Primele lucrări au început în perioada 24-29 mai 2019 în localitatea Crocmaz, unde au fost mobilizate 417 de persoane şi 106 de unităţi de tehnică. 

Digurile de protecţie au fost ridicate în 4 localităţi, iar în localitatea Crocmaz digul avea un metru pe o lungime de 3km. 

Pentru a realiza aceste lucrări, în această regiune au fost nevoie peste 31.000 de saci cu nisip şi argilă. Aici au fost salvate de inundaţii 121 de case de locuit şi peste 400 ha de teren arabil cu culturi agricole. 

Alte 330 de case au fost salvate în perioada 30-31 mai 2019, după ce barajul unui lac a fost supraînălțat pe o lungime de 200 de metri. 

Lucrările au avut loc pe parcursul zilelor de 9-10 iunie în localitatea Vişniovca, raionul Cantemir, dar şi în satul Ursoaia, raionul Căuşeni, unde datorită intervenţiei IGSU au fost protejate terenuri agricole pe o suprafaţă de 170 ha de teren agricol. 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI continuă monitorizarea situaţiei în ţară în vederea prevenirii riscurilor.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării