Diaspora va putea ajunge în Moldova și cu transportul terestru
14 aprilie, 10:02
5 997
2
Diaspora va putea ajunge în Moldova și cu transportul terestru
14 aprilie, 10:02
5 997
2

Prin dispoziția de ieri a Comisiei pentru Situații Excepționale, guvernarea a decis redeschiderea curselor auto spre țara noastră, destinate moldovenilor care vor să fie repatriați în această perioadă grea pentru ei.

Astfel, cu respectarea unei proceduri speciale, moldovenii vor putea procura bilete la cursele efectuate cu autocarele, iar prioritate vor avea copiii, studenții, persoanele aflate la tratament medical și cetățenii aflați în dificultate, transmite Știri.md cu referire la Telegraph.md.

Conform procedurii, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va întocmi listele solicitărilor cetățenilor Republicii Moldova, care intenționează să revină în Republica Moldova prin transport rutier, cu indicarea obligatorie a numelui, prenumelui, numărului de telefon, adresei electronice și domiciliului / reședinței în Republica Moldova.

La fel, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va întocmi listele pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova, acordând prioritate copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, altor cetățeni aflați în dificultate.

Listele întocmite vor fi transmise Agenției Naționale Transport Auto, pentru repatrierea cetățenilor aflați peste hotarele țării.

Pentru realizarea curselor, Ministerul va coordona, cu țările tranzitare, coridoarele de tranzit pentru cursele de transport rutier autorizate de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Prin aceeași dispoziție, s-a mai dispus că Agenția Națională Transport Auto va elabora în conformitate cu listele recepționate propuneri pentru graficul curselor de transport rutier și le va înainta Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova spre aprobare.

Totodată, ANTA va selecta, în mod transparent și deschis, operatorii de transport rutier autorizați pentru efectuarea curselor, după care va informa MAEIE privind operatorii de transport rutier selectați și va publica pe pagina web informația despre costul și condițiile de călătorie.

MAEIE va informa persoanele din listele prezentate privind operatorul de transport rutier selectat, datele de contact ale operatorului, orarul cursei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter