main logo
3318

Diaspora îi răspunde lui Dodon: Pe noi nu ne poți cumpăra cu o conservă

Diaspora este bulversată de declarațiile lui Igor Dodon și susține că pe 15 noiembrie o să se mobilizeze și mai mult.

Diaspora îi răspunde lui Dodon: Pe noi nu ne poți cumpăra cu o conservăFoto: jurnal.md

Ieri, 2 noiembrie, după aflarea rezultatelor finale ale alegerilor prezidențiale, Igor Dodon a criticat dur diaspora, nemulțumit că aceasta a votat în proporție covârșitoare contracandidatul său, Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Acesta a numit diaspora „electorat paralel” cu preferințe și viziuni politice diferite de a cetățenilor care au rămas acasă. Jurnal.md a efectuat un sondaj în care mai mulți conaționali din diferite state, bulversați de declarațiile președintelui în exercițiu, îi transmit că pe 15 noiembrie vor fi și mai mulți.

Nadia Popovici din Bologna, Italia: „Acest individ nu acceptă rolul real al celor plecați din țară”

„Acest ne-președinte „al tuturor” continuă cu ticăloșie misiunea sa josnică de a diviza societatea și de a distruge acest popor sărăcit și umilit, în cel mai dezastruos mod posibil. Dodon nu doar desconsideră dreptul democratic al fiecărui cetățean de a alege și de a fi ales, dar în mod mârșav ofensează cetățenii din diasporă care i-au dat votul. Acest individ nu acceptă rolul real al celor plecați din țară.

Planul lui de a stagna dezvoltarea țării noastre eșuează anume în urma emigrării cetățenilor în societăți cu mentalități superioare celei de acasă. Valorile noastre socio-spirituale ne motivează mereu spre o schimbare la baștină, vrem ca și cei rămași acasă să se bucure de tutela statului și de condiții bune de trai.

Noi, cei plecați din țară, suntem neobosiți în a întinde mâna celor dragi de-acasă, pentru a ieși din captivitatea hoților și corupților de la guvernare. Preferințele noastre și ale celor de-acasă coincid: cu toții vrem ca țara noastră să fie condusă de oameni inteligenți, integri, responsabili și capabili să ofere poporului o viață decentă.”

Irina Pociumban din Burgos, Spania: „Diaspora nu-l vrea, oamenii cu studii au plecat că nu au putut să mai reziste în sărăcie și nedreptatea din țara noastră”

„Eu nu înțeleg, chiar lumea asta e oarbă, ori le-au întunecat mințile s-au iau cumpărat cu grecică și tușoncă. Diaspora nu-l vrea, oamenii cu studii au plecat că nu au putut să mai reziste în sărăcie și nedreptatea din țara noastră. Pe unde nu te-ai duce, la școală grădiniță sau spital, nu se rezolvă până nu dai mită. Corupția e în capul mesei la orice pas, ceia ce nu văd aici în strainatate. Jos Dodon! La următoarele alegeri diaspora o să se mobilizeze și mai mult.”

Cristina Frunză, Danemarca: „Persoanele ce fac parte din Diaspora au plecat anume din cauza dvs și altora care au guvernat până la dvs”

„Domnule Dodon să vă fie rușine pentru declarația facută. Persoanele ce fac parte din Diaspora au plecat anume din cauza dvs și altora care au guvernat până la dvs. Moldova nu a oferit locuri de muncă cu salarii decente, o totală ignoranță față de copiii acestei țări (legile ce sunt inșirate pe hârtii),corupție în toate sistemele, nu mai vedem un viitor decent pentru copiii noștri. Sunt încă mii de motive de descris.

Alegerea noastră nu este că avem alte viziuni asupra politicii dar este o dorință să vedem țara noastră mică dar frumoasă, aceleași valori ce le vedem în țările unde am emigrat. Au rămas acasă oameni dragi pentru că ne dorim să aibă un trai mai bun. Totuși fiecare are o speranță dar poate ne vom întoarce.

Pe noi nu ne poți cumpăra cu o conserva sau cu bani, nouă ne trebuie fapte, respect. Anume Diaspora își iubește țara mai presus de orice, dorul de casă și de cei dragi ne face să o prețuim mai mult decât vă imaginați.

Noi vom lupta pentru Moldova noastră frumoasă, dvs nu meritați să ocupați funcția de a o conduce, deoarece nu o iubiți și prin această ultima declarație ați demonstrat ce respect aveți față de toți cetățenii acestei țări. Mai bine ați disparea din această țară.”

Stanislav Tilipeț, Franța: „El este nemulțumit de faptul că diaspora l-a aruncat la gunoi”

„Este firesc ca nepreședintele în exercițiu să fie nemulțumit de faptul că diaspora l-a aruncat «a la poubelle», acesta este Feed-backul acțiunilor sale din întreaga sa activitate prezidențială și nu numai! Diaspora a plecat din țară din cauza că anume el a activat paralel și în tandem cu Plahotniuc, pentru că calitatea vieții în Moldova să ajungă în așa hal! Și cetățenii să fie nevoiți să plece din țară! ”

Natalia Severin, Montréal, Canada: „Declarațiile lui Dodon exprimă lipsa de respect față de cetățenii țării pe remitențele cărora se ține RM”

„Eu cred că fiecare cetățean al RM, fie că locuiește în țară sau în diaspora are dreptul să aibă propria viziune despre procesul politic. Nimeni nu are dreptul să-i judece propriile păreri, decizii fie ele de stânga sau de dreapta a scenei politice. Din moment ce un cetățean are dreptul la vot este liber să-și exprime opțiunea.

Președintele în exercițiu Dodon este profund frustrat că rezultatele primului tur de scrutin îl plasează pe locul doi, ceea ce înseamnă că strategiile de manipulare a electoratului din țară nu au funcționat în favoarea lui.

De aceasta dată, Diaspora a făcut marea diferență, votând peste 70 la sută în favoarea schimbării pentru Republica Moldova, schimbare care demult e necesară în țară. Declarațiile lui Dodon exprimă lipsa de respect față de cetățenii țării pe remitențele cărora se ține țara, un satelit al Rusiei care nu a făcut absolut nimic pentru a aduce moldovenii acasă.

Un așa președinte cu păcatele care le are, nu merită să rămână la Președinție. Moldova trebuie să cunoască schimbarea, să se dezvolte într-o direcție favorabilă pentru fiecare cetățean. În turul doi, avem încă o dată dreptul să votăm pentru Marea Schimbare, pentru adevăr și pentru oportunități pentru ca Moldova să devină țara de vis, că țara de dor o simte fiecare moldovean din diasporă”.

Sabina, Stuttgart, Germania: „El e mai mult un cioban fără oi sau mai bine zis Regele gol!”

„Dodon e cel ce trăiește într-o lume paralelă, o lume care îl adoră și venerează. Eu și întreaga mea familie am plecat din țară numai din motiv că Dodon a devenit Președinte, iar ulterior alegerile primarului din Chișinău nu au fost validate. Au acaparat toată puterea și au instaurat o formă ușoară de dictatură.

A devenit imposibil de respirat liber. Chiar și aici aflându-ne, urmărim sursele sigure și independente pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă acasă. Ne doare inima pentru fiecare prostie ieșită din gura lui Dodon. El nu a fost niciodată președinte și nu a reprezentat absolut pe nimeni din familia mea (nici pe cei rămași acasă).

El e mai mult un cioban fără oi sau mai bine zis Regele gol! O scârbă de om, căruia i se citește nebunia în ochi. Și da, să-i fie rușine atunci când zice de lumea care „locuiește” acasă.

Acasă de mult nu se mai locuiește ci doar se supraviețuiește și asta tot cu mare greu! Electoratul din diasporă are o viziune clară, limpede și nezombată! Prea scurte mâini are Dodon pentru a ajunge să spele creiere atât de departe. Ceea ce face Dodon se numește circ și nicidecum politică. Asta vezi cu mult mai clar atunci când ai cu ce să compari”.

Ecaterina Meaun, Bandon, Co Cork, Irlanda: „Noi suntem cetățeni ai RM și avem dreptul la vot”

„Nu sunt de acord cu declarația lui Dodon. Noi suntem cetățeni ai RM și avem dreptul la vot. Emigrarea într-o țară nu ne dă dreptul de vot în țara respectivă, iar când zicem „acasă” zicem Moldova”.

Corina Cojocaru, Paris, Franța: „Sunt declarațiile unui personaj ce se vede în oala perdanților!”

„Aceasta declarație este o calomnie! Sunt declarațiile unui personaj ce se vede în oala perdanților! El a sesizat de unde vine pericolul și dacă până acum manipula masele prin declarații aparent convingătoare că el e demn de fotoliu, tot pentru cei pe care a reușit să-i păcălească până acum face declarații mizerabile! Să vă spun câți bani plătesc eu pentru credite în Chișinău? Că tot salariul nu mi-ar ajunge pentru a-l acoperi! Iată de ce diaspora are drept de decizie pentru că diaspora creează remitențele din care se mișcă țara pe care el o fură”.

Natalia Cucoş, Viena Austria: „Diaspora este Moldova”

„Mie îmi este paralel și sunt absolut indiferentă față de orice declarație a acestuia. Diaspora este Moldova și împreună îi vom demonstra că nu ne dorim un conducător care ne divizează!”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării