main logo
568

Diaspora din Florida a gătit ce mai mare mămăligă

Moldovenii stabiliți în Miami s-au adunat pe 1 Septembrie la un eveniment pe cât de frumos pe atât de gustos.

Diaspora din Florida a gătit ce mai mare mămăligă

Dovada faptului că tradițiile naționale sunt păstrate și promovate de către diaspora din Statele Unite o demonstrează multitudinea de obiceiuri, dar și bucatele ca la mama acasă care au fost gătite cu dor și drag de către gospodinele evenimentului, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

Ideea acestui eveniment a venit de la un grup de prieteni care au hotărât să întrunească moldovenii la un eveniment specific moldovenesc cu scopul de a uni și consolida comunitatea din Miami, de a își împarți bucuriile, plânge durerile, dar și a alina dorul de casă.

Evenimentul a avut loc în aer liber, decorat în stil moldovenesc, cu multe emoții, sarmale, plăcinte, dar și vedeta zilei „Mămăliga de Aur” servită cu friptură și mujdei – bucate de care s-au bucurat peste 100 de persoane prezente la eveniment.

Organizatorii au promis măcar câte o „Mămăliga de Aur” în sezon, iar cu puțin noroc poate reușesc să facă o tradiție din asta și pentru moldovenii din alte state.

Datorită acestui eveniment, pentru câteva ore bune, moldovenii s-au simțit ca acasă, stând la povești de suflet, împărtășindu-și grijile și experiențele de peste ocean, încingând hore după hore dar și, povestind despre Moldova cu lacrima în ochi și inima deschisă. Exact ca în vorba cântecului „Moldovenii când se strâng şi-n petreceri se avântă, la un colț de masă plâng, la alt colţ de masă cântă”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării