main logo
533

Diaconia a lansat campania de Crăciun „În brațele mamei”

În preajma sărbătorilor de iarnă, misiunea socială „Diaconia” a lansat campania de sensibilizare și colectare de fonduri „În brațele mamei” și două servicii noi destinate mamelor și copiilor din Moldova și din Ucraina.

Diaconia a lansat campania de Crăciun „În brațele mamei”Foto: freepik.com

„Intrăm în campania de Crăciun deschizând cu multă bucurie două uși noi – cea a Centrului de educație timpurie „Gâgâlici” și cea a Casei de oaspeți „Sfântul Iosif cel Milostiv”.

Ambele servicii răspund obiectivului principal al Programului – asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie, în siguranță, păstrând legătura strânsă cu mama”, se arată într-un comunicat de presă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Campania de sensibilizare și strângere de fonduri pentru beneficiarii Centrului Maternal va continua până la finele lunii decembrie.

Pe 4 decembrie, Diaconia va participa la Târgul Internațional de Caritate cu un stand de produse tematice de Crăciun, elaborate de voluntari și de mamele de la Centrul Maternal.

Pe 10 decembrie, va avea loc un atelier de binefacere, la care o comunitate de femei și fete vor confecționa obiecte de decor pentru sărbătorile de iarnă, care vor fi scoase ulterior la licitație.

Toate resursele financiare colectate în contextul acestor evenimente vor fi donate în beneficiul cuplurilor mamă-copil găzduite de Centrul Maternal.

„Mămicile pe care le găzduim la Centrul Maternal beneficiază de aceste servicii gratis. Așa ne asigurăm că toate categoriile sociale au acces la servicii educaționale de calitate, prin aplicarea unui model social de coparticipare și incluziune a tuturor membrilor comunității”, a menționat Mihaela Belei, coordonatoarea programului „În brațele mamei”.

Din luna februarie și până acum, 12 mame din Ucraina și copiii lor au avut nevoie de ajutorul misiunii pentru a trece mai ușor prin situația complicată cu care se confruntă.

„Aceste mame sunt speriate și stresate.

Și-au luat copiii, o valiză de haine și au fugit din calea morții… Au lăsat în urmă soții, părinții, casa. Trăiesc incertitudine și nesiguranță, unele nu au unde se întoarce nici dacă se termină războiul, deoarece casele lor nu mai sunt, au fost distruse”, spune Mihaela Belei.

În acest moment, Programul „În brațele mamei” este constituit din trei servicii.

Este vorba despre Centrul Maternal, Centrul Multifuncțional pentru Copil și Familie „Sfânta Ana” și Centrul de dezvoltare timpurie „Gâgâlici”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării