main logo
447

DGLCA: Reparația acoperișurilor blocurilor, cea mai mare problemă

Chișinăuienii se adresează Direcției generale locativ-comunală și amenajare cel mai frecvent pe subiecte ce țin de reparația blocurilor, acoperirilor, rețelelor inginerești și amenajarea curților de blocuri cu terenuri de joacă și terenuri fitness.

DGLCA: Reparația acoperișurilor blocurilor, cea mai mare problemăDGLCA: Reparația acoperișurilor blocurilor, cea mai mare problemă

Despre aceasta a anunțat șeful Direcției, Ion Burdiumov, luni, 17 decembrie, la ședința operativă de la Primărie, unde a prezentat raportul de activitate pentru 2018, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Ion Burdiumov a anunțat că în 2018 s-a planificat amenajarea a 100 de terenuri de joacă în curțile blocurilor de locuit, fiind alocați în acest sens 12 milioane de lei. La ziua prezentării raportului, erau valorificați 8,3 milioane de lei și amenajate 70% din numărul terenurilor de joacă planificate. „A fost semnat contractul în luna august, antreprenorul lucrează și în prezent”, a spus Ion Burdiumov.

Șeful Direcției a mai spus că s-a reușit amenajarea și a 35 de terenuri de fitness. Din suma de 4,3 milioane de lei alocată, au fost valorificați doar 3,9  milioane de lei. De asemenea, au fost amenajate 35 de terenuri de workout, pentru care s-au alocat 1,6 milioane de lei, dar s-a executat lucrări de 1,4 milioane de lei. DGLCA a reușit amenajarea a cinci terenuri sportive, lucrările au costat 3,8 milioane de lei. Ion Burdiumov a raportat și despre instalarea a 350 de piloni cu indicatoare de străzi și 23 de piloni cu indicatoare turistice.

În comun cu Fondul Ecologic Național, au fost instalate 99 de platforme de colectare a deșeurilor, buletul alocat fiind de 5,1 milioane de lei. Totodată, s-a lucrat la amenajarea albiei râului Durlești și construcția colectorului de canalizare. Au fost instalate 200 de metri de palplanșe și a fost betonată fundația albiei. Bugetul alocat este de 4 milioane de lei.

Ce ține de modernizarea blocurilor de locuit, Ion Burdiumov spune că au fost instalate 18 ascensoare, au fost reparate capital 21 de acoperișuri, la 16 blocuri au fost reparate rețelele inginerești. Angajații Direcției au fost implicați în reabilitarea blocului din bd. Moscova, în care s-a produs o explozie la începutul lunii octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării