main logo
9833

Dezvăluirile unui medic din R. Moldova care a demisionat după critici

Un fost angajat al Institutului de Medicală Urgentă a făcut câteva dezvăluiri pe o rețea de socializare în care a explicat motivul demisiei și cum defapt stau lucrurile în instituțiile medicale din țară.

Dezvăluirile unui medic din R. Moldova care a demisionat după critici

Ciprian Gherasim a postat confesiunea după ce un tânăr ambulanțier a postat un filmuleț în care i-a arătat ministrei Sănătății cu ce echipament aceștia sunt dotați atunci cînd merg la pacienții suspecți de COVID-19, transmite Știri.md.

„Puțini cunosc  Republica Moldova este unica țară de pe glob în care tuburile de intubare nu sunt de unică folosință... Da, da... 

Ați auzit bine, a murit pacientul, tubul la sterilizat în oleacă de perhidrol, și îl intubăm pe următorul. Faptul se reutilizează ceea ce e de unică folosință nu este o noutate pentru nimeni. 

Când lucram la IMU, am fost chemat de Urgență la director în cabinet  dau explicații, de ce mi-am permis critic pseudomărirea de salariu de pe timpul ministrei Glăvan

Am fost impus ilegal plec din funcție, sub presiune pentru  mi-am permis  critic o altă ministră a sănătății

Eram unicul specialist ORL din IMU. Pentru ei nu a contat așa o instituție rămâne fără specialist și pacienții fără asistență ORL timp de 6 luni. 

Pentru ei a contat  limba în fundul ministrei  rămână stabil. Bine... Dar lăsăm persoana mea la o parte. Trecem la subiect... 

Cum e posibil ca un director de instituție intre prima dată în secția de reanimare transformată în secție Covid-19 prima dată în 5 ani de activitate??? 

Adevărul este  directorii de azi, nu spun toți, majoritatea, se țin de funcții numai pentru a lua mită în timpul tenderelor. 

Pe ei nu-i interesează personalul medical sau sănătatea populației. Cei care apără în continuare guvernarea și nu le pasă de sănătatea oamenilor, nu pot fi numiți șefi, nu pot fi numiți măcar oameni. 

Un șef are grijă de echipă, da nu bagă prin prostia deciziilor lui secții întregi în carantină și minte presa

Kormușka după această pandemie pentru unii o  se închidă definitiv”, a scris pe o rețea de socializare Ciprian Gherasim.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării