main logo
1384

Dezvăluirile lui Codreanu despre ex-directoarea grădiniței nr. 174

Fostul primar interimar Ruslan Codreanu scrie că fosta directoare a grădiniței nr.174 din sectorul Ciocana „a fost demisă din funcție din cauza plângerilor părinților, că tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani”.

Dezvăluirile lui Codreanu despre ex-directoarea grădiniței nr. 174Foto: moldova24.info

Declarația vine în contextul în care fosta directoare a grădiniței a sesizat Președinția privind calitatea hranei copiilor în grădinițele din Capitală, transmite Știri.md.

„Dacă președinția s-a sesizat acum, vreau să profit de această platformă și să vin la ei cu câteva propuneri:

1. Să adunați iarăși comisii nu este suficient. Personal, am sesizat CNA-ul de foarte multe ori, inclusiv despre faptul că nu s-a luat nicio atitudine în raport cu scandalul alimentației din 2016.

2. Am sezisat și scris și la guvern, există și în raportul ANSA și alte rapoarte din 2016. Problema foarte mare este că, câștigătorul în cadrul tuturor achizițiilor este desemnat agentul economic care are ca ofertă prețul cel mai mic pentru produsele alimentare. Dar prețul cel mai mic NU ÎNSEAMNĂ ȘI CALITATEA CEA MAI BUNĂ.

3. O alta problemă majoră este că actualmente, DETS de sector organizează licitațiile fragmentat, dar tot ele sunt cele care monitorizează procesul de alimentație în instituțiile de învățământ. Ceea ce reprezintă o politică total greșită și manifestă conflicte de interes. Când am încercat să centralizez Direcțiile de învățământ de sector toate fracțiunile din CMC s-au opus.

Și pe final, vreau să vă aduc aminte că șefa de educație de la Ciocana a fost demisă, exclusiv pentru problema achizițiilor publice în alimentația copiilor, la începutul lunii aprilie”, a scris fostul primar interimar Ruslan Codreanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării