main logo
3549

Dezvăluiri: Ilegalitățile comise mulți ani la Aeroportul Chișinău

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a anunțat mai multe ilegalități care ar fi fost admise de angajații instituției din punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău.

Dezvăluiri: Ilegalitățile comise mulți ani la Aeroportul ChișinăuFoto: Știri.md

De exemplu, navele nu erau verificate, patrulele de control nu mai activau, iar unele persoane, deși erau oficial angajate, nu veneau la muncă. Aceste abateri ar fi persistat timp de mai mulți ani, transmite Știri.md cu referire la Agora

Vasiloi a dat însă asigurări că lucrurile s-au schimbat. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă organizată chiar la aeroport.

„Am găsit mai multe ilegalități, nu se asigura supravegherea zonelor de acces, nu se verificau navele, mijloacele de transport. Poliția de frontieră era instituția care asigura numai activități legate de controlul trecerii frontierei de stat și nimic mai mult, ceea ce vine în contradicție cu prevederile legii”, a declarat Rosian Vasiloi.

De exemplu, pe parcursul mai multor ani, aeronavele nu erau verificate de patrulele specializate. „Noi am dispus reanimarea patrulelor poliției de frontieră care asigură verificarea mijloacelor de transport”, a spus el.

Iar unele cabine de control nu erau asigurate cu tehnica necesară. „Se creau impedimente în fluidizarea fluxului de pasageri. Instituția a primit deja primele computere noi, iar 25 dintre ele vor fi distribuite în acest punct de trecere, ca să fie acoperite toate cabinele de control cu tehnica necesară”, a menționat șeful instituției.

O altă abatere depistată, care este investigată acum de structurile specializate de la Ministerul de Interne, este faptul că mai multe persoane ar fi fost angajate fictiv.

Vasiloi a mai declarat că echipa din punctul de trecere al frontierei de la aeroport va elabora o nouă schemă de activitate, în colaborare cu Serviciul Vamal, cel de Securitate și Informații, dar și cu agentul economic care gestionează aeroportul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării