main logo
29913

Dezvăluiri despre Loteria Națională: Afacerea unui bulgar cu dosare

Plamen Milanov Stefanov, cetăţeanul bulgar care administrează, prin intermediul unei companii înregistrate în Dubai, „Loteria Naţională”, joc pus pe post în fiecare duminică la Prime TV, care aparţine lui Vladimir Plahotniuc, este judecat în R. Moldova pentru „confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”.

Dezvăluiri despre Loteria Națională: Cine stă în spatele afacerii

Acesta este căsătorit de 10 ani cu o moldoveancă şi gestionează la Chişinău mai multe afaceri din domeniul farmaceutic, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

În ultimii ani, firmele au obţinut milioane de lei din contracte cu statul. Bulgarul este implicat şi în două litigii financiare cu foştii săi asociaţi.

Pe lângă calitatea de administrator al firmei partenere a Loteriei Naţionale a Moldovei (LNM), Plamen Milanov Stefanov figurează în calitate de administrator al unei companii din grupul „Sopharma AD”, unul dintre cei mai importanţi acţionari ai holdingului bulgar „Doverie”, care a primit, recent, permisiunea de a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni de la Moldindconbank, una dintre cele mai mari bănci din R. Moldova.

El este și administrator la compania „Sopharmacy MC”, înregistrată în 2017. 

Aceasta are adresa juridică într-o clădire ce aparţine deputatului democrat Vladimir Andronachi, cu care s-ar afla în relaţii de amiciţie.

Plamen Milanov Stefanov este judecat în R. Moldova, împreună cu o cetăţeancă a Rusiei, în baza art. 361, Cod Penal, „confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”.

Conform sentinţei primei instanţe, acesta a fost învinuit de procurori că ar fi semnat o procură din numele altei persoane. El a pledat nevinovat, precizând în proces că „procura respectivă a fost eliberată cu scopul facilitării activităţii economice şi acest fapt nu a cauzat daune drepturilor şi intereselor persoanei sau firmei”.

În ianuarie 2018, instanţa i-a achitat pe ambii inculpaţi, dosarul fiind acum la Curtea de Apel Chişinău. Următoarea şedinţă e programată în martie.

Pe portalul instanţelor de judecată figurează şi două litigii financiare în care e implicat Plamen Milanov Stefanov. Acesta se judecă cu „RNP Pharmaceuticals”, la care figurează printre fondatori, dar şi cu „IM P&R Pharma”, la care, la fel, e unul dintre fondatori.

Asociaţii lui Plamen Milanov Stefanov, Ruslan Rotar şi Nicolae Bideac, sunt şi ei judecaţi penal pentru „falsificarea probelor”. Dosarul lor este pe rol la Judecătoria Chişinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării