main logo
1356

Dezvăluire: COVID-ul bântuie în Ministerul Sănătății. Reacția instituției

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) ar fi înregistrate mai multe cazuri de COVID-19.

Dezvăluire: COVID-ul bântuie în Ministerul Sănătății. Reacția MSMPS

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, susține că a primit un mesaj furnizat de o persoană de la MSMPS care oferă nume concrete cu persoanele infectate, iar ministerul ar refuza să își sisteze temporar activitatea pentru carantină, transmite Știri.md cu referire la deschide.md

„Astăzi dimineață primesc un mesaj de la un prieten de-al meu care, la rândul lui, a fost informat că în Ministerul Sănătății bântuie COVID-ul. Următoarea mea întrebare, după ce am văzut acel mesaj cu date exacte, cu nume exacte, am întrebat prietenul meu: e dispus să vorbească acest domn? La care mi-a răspuns: Nu cred!...Păi zic: Întreabă-l...și îl întreabă. Spune că „Nu”. Se teme...”, spune Năstase într-un live pe pagina sa de Facebook.

Acesta a citit mesajul care i-a fost frunizat cu funcțiile persoanelor care ar fi infectate. Printre acestea ar fi un secretar de stat, un șef de direcție, un contabil, dar și alți angajați ai ministerului. 

„Am să citesc din acest mesaj: «COVID-ul bântuie în Ministerul Sănătății. Secretarul de Stat este testat pozitiv, doamna...cutare, Șef de Direcție, este pozitivă, un alt funcționar, contabil, împreună cu doi funcționari din direcție, sunt pozitivi, Cancelaria - 2 din 3 persoane, secretara Ministrei...Avem o persoană intubată...»”, este mesajul pe care l-a primit Năstase. 

Liderul Platformei mai spune că, conducerii instituției i s-a cerut ca ministerul să fie închis pentru o perioadă. „Noi cerem să închidă pe o săptămână ministerul, să ucidă virusul, ei însă, nu fac asta și ne ucid pe noi”, se arată în mesaj. 

Deschide.md a solicitat o reacție la cele relatate de Andrei Năstase. MSMPS confirmă că în cadrul instituției există cazuri de infectare. Purtătoarea de cuvând a MSMPS, Cristina Stratulat, ne-a comunicat că persoanele infectate urmează tratament, iar cei cu care au intrat în contact sunt în autoizolare. 

„Infecția Covid-19 nu alege instituțiile, sau persoanele după statut, vârstă sau gen. La fel ca și în alte instituții, atât de stat, cât și private, la MSMPS au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19. Persoanele infectate urmează tratamentul prescris de medici, iar contacții lor sunt monitorizați în autoizolare. Au fost întreprinse toate măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19 în cadrul instituției, precum măsuri de dezinfectare și monitorizare a stării de sănătate a angajaților. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, alături de alte autoritați, iși continuă munca de gestionare a crizei pandemice provocate de Covid - 19”, este comentariul MSMPS. 

Menționăm că, în R. Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 53 042 cazuri. În total, 38 997 persoane au fost tratate  de COVID-19. Bilanțul deceselor a ajuna la 1320.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării