main logo
341

Deținuții unui penitenciar au jucat un spectacol cu actorii din Cahul

Deținuții Penitenciarului nr.5 din Cahul au susținut un spectacol împreună cu actorii teatrului din regiune cu ocazia desfășurării Festivalului Național Interpenitenciar „Evantai Cultural”.

Deținuții unui penitenciar au jucat un spectacol cu actorii din CahulFoto: anp.gov.md

8 deținuți, ghidați de angajații Serviciului reintegrare socială au evoluat pe scenă, alături de actorii teatrului din Cahul, oferind publicului un spectacol cu cântece, recitaluri de poezii, dansuri și scenete pline de umor, transmite Știri.md.

Tematica evenimentului a trezit interes pentru persoanele private de libertate din custodia instituției, pregătindu-se intens și muncind asiduu la un scenariu bine regizat, sub conducerea artistică a actorilor profesioniști din cadrul Teatrului Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu Hașdeu”.

La eveniment au fost prezenți reprezentanții Direcției reintegrare socială a Administrației Naționale a Penitenciarelor, angajați din mai multe penitenciare, inclusiv din cadrul instituției, reprezentanți ai asociațiilor obștești din or. Cahul și rudele deținuților.

Scopul activității a fost promovarea valorilor sociale și culturale, cultivarea sentimentului de dragoste față de neam și artă, formarea unui comportament pozitiv și a unei atitudini civice corecte în rândul condamnaților.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării