main logo
1231

Deținătorii de câini din Moldova ar putea fi pasibili de pedepse mai aspre

Pavel Filip i-a cerut lui Alexandru Jizdan să vină cu propuneri de soluții pentru înăsprirea regulilor de conduită pentru proprietarii de câini.

Copii mușcați de câine la Strășeni. Solicitarea lui Filip către Jizdan

Se întâmplă după ce marți un câine de rasa Rottweiler a atacat patru copii și un adult în orașul Strășeni.

În debutul ședinței Cabinetului de miniștri de astăzi, premierul a opinat că condițiile de îngrijire a câinilor trebuie înăsprite, eventual cu creșterea amenzilor, dacă „mulți dintre stăpâni nu înțeleg că pun în pericol sănătatea sau chiar viața cetățenilor”, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Rănile fizice se vindecă, dar întrebarea e ce se va întâmpla cu acești copii, care vor trăi toată viața cu această spaimă. Trebuie să atragem atenția la ce se întâmplă în parcurile noastre, când mulți ies la plimbare cu câini fără botniță, care pot deveni violenți în orice clipă”, a declarat Pavel Filip, îndemnându-l pe ministrul Afacerilor Interne să vină cu soluții care pot fi aprobate de Executiv.

Precizăm că  acest caz a avut loc marți în orașul Strășeni. Un câine violent de rasă rottweiler a atacat patru copii și o femeie, care au primit îngrijiri medicale. Câinele a fost împușcat de un polițist chemat la fața locului, întrucât, potrivit poliției, era foarte agresiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării