main logo
2021

Detalii noi în cazul moldovenilor răpiți: 2 au dispărut fără urmă

Promo-Lex a dezvăluit noi detalii în cazul celor 4 cetățeni moldoveni răpiți de structurile de la Tiraspol.

Detalii noi în cazul moldovenilor răpiți: 2 au dispărut fără urmă

Deocamdată, acasă au revenit doar doi dintre cei 4 bărbați, potrivit rudelor, aceștia nimic nu cunosc despre faptul unde se află bărbații, transmite Știri.md.

''Ieri, 08.10.2020, în jurul orelor 20:00, cet. Amarfi Andrei și Puris Alexandru au ajuns acasă. Ambii afirmă că fizic se simt bine și nu au fost torturați.

În legătură cu Glijin Adrian, mama și soția acestuia afirmă că încă nu cunosc absolut nimic despre el. 

De asemenea, nu există nicio informație despre o altă persoană răpită, Mînzarari Stanislav.

Potrivit lui Alexandru Puris, cetățean al R.Moldova, el a fost reținut pe 08.10.2020, la orele 01:00, din propria casă din or. Camenca, de către persoane mascate. 

A fost încătușat, i s-a pus o glugă pe față și, fiind doar în lenjerie și șlapi, a fost urcat într-un microbuz și dus la Tiraspol, unde a fost deținut într-un izolator al structurilor de securitate locale.

Între timp, la domiciliul acestuia din or. Camenca (stânga Nistrului) colaboratorii structurilor de securitate au desfășurat percheziții în prezența tatălui, care suferă de probleme cardiace. 

Perchezițiile au început în jurul orelor 03:00 și au durat 2-3 ore. Colaboratorii structurilor de securitate au confiscat: computer, laptop, telefon, bani (aproximativ 6.000 lei MDL, 2.000 ruble RMN) și alte surse de stocare a informației.

Pe parcursul zilei de 08.10.2020, Alexandru a fost audiat și i s-a adus la cunoștință că este acuzat de spionaj în favoarea Republicii Moldova. 

La finalul zilei, i s-a comunicat că în privința lui a fost aplicată măsura preventivă ”interdicția de a părăsi regiunea”, anunță Promo-Lex.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării