main logo
15380

Detalii noi despre pacienta fugară, diagnosticată cu COVID-19: Era agresivă

O femeie în vârstă de 39 de ani a fugit din Spitalul Sfântul Arhanghel Mihail, unde fusese internată cu coronavirus, dar peste câteva ore s-a întors.

Detalii despre pacienta fugară, diagnosticată cu COVID-19: Era agresivă

Surse din cadrul spitalului au declarat pentru Știri.md că femeia avea un comportament agresiv și a mințit paza de la poartă că ar fi fost externată astăzi.

Femeia s-ar fi adresat la un spital din Capitală pe data de 4 aprilie, cu rugămintea de a i se face testul pentru COVID-19.

După ce medicii i-au făcut testul, acesta fiind pozitiv, pacienta a fost transferată la Spitalul Sfântul Arhanghel Mihail, fiind în stare satisfăcătoare și având și diabet.

Nemulțumirea pacientei a pornit de la faptul că în salonul în care fusese internată a mai fost adus un pacient cu COVID-19, care avea nevoie de oxigen, iar în salonul respectiv era doar o singură sursă de oxigen.

De menționat faptul că salonul respectiv are 4 paturi pentru pacienții cu coronavirus.

Nemulțumită de faptul că nu i s-a cerut părerea privind internarea încă a unui pacient cu ea în salon, femeia s-a certat cu personalul medical și a manifestat un comportament agresiv.

Ulterior, a ieșit pe o altă ușă decât cea principală și a mințit paza pentru a putea părăsi instituția.

După câteva ore, pacienta fugară s-a întors singură în spital, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Pentru fapta sa, pacienta fugară riscă amendă de până la 25.000 de lei.

Știri.md amintește că la Spitalul ”Sf. Arhanghel Mihail” din Capitală, din data de 30 martie, sunt internați pacienții cu COVID-19.

Șefa spitalului spune că instituția este dotată cu tot spectrul de antibiotice, preparate antivirale și echipamente de protecție.

"Avem tot. Se scoate masca pentru pacient, se îmbracă. Măștile sunt sterilizate, curate, călcate, deci pacientul îmbracă masca și el nu poate intra în zona aceasta fără mască. Aici se înregistrează pacientul, se scrie fișa OPU, după aceasta pacientul face aici la noi cardiograma, ultrasonografia, dă sângele, după care merge în secția respectivă pentru confirmarea (virusului).

Șefa Secției UPU, din cadrul spitalului ”Sf. Arhanghel Mihail” mai spune că majoritatea pacienților vin în stare satisfăcătoare, însă, pe parcursul aflării în staționar, starea pacientului se agravează în a treia – a patra zi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării