632
0
Detalii în cazul fetiței decedate în spitalul din Rezina
632
0

Medicul reanimatolog care activează în Spitalul Raional Rezina fără licență a absolvit Facultatea de Medicină din Tirspol, iar acest fapt nu a fost raportat de membrii celei de întâi Comisii care a examinat cazul.

Despre aceasta a declarat fostul secretar general de stat din cadrul Minsiterului Sănătății, Boris Gâlca, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Membrii Comisiei au fost în teritoriu, au examinat și nu au raportat că un medic din secția de reanimare din Spitalul Raional Rezina nu dispune de licență. Este un medic care și-a făcut studiile la așa numita Facultate de Medicină din Tiraspol, care este o facultate nerecunoscută. În acest caz: membrii Comisiei fie au tăinuit, fie nu au cercetat, fie nu s-au gândit că în acest spital poate să activeze un medic fără acte în regulă. Trebuie aplicate anumite sancțiuni pentru această Comisie”, a declarat contactat de TV8, Boris Gâlca.

Amintim că, în acest caz a fost realizată o anchetă sub fosta conducere a Ministerului Sănătății și alta a fost inițiată de ministra Sănătății Ala Nemerenco.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter