264
0
Deșeurile lăsate în parcuri: Ce riscă oamenii care nu respectă regulile
264
0

Picnicurile s-au cam trecut, însa ecoul lor a fost viu și astăzi. Într-un parc din sectorul Râșcani, unii petrecăreți au uitat să strângă după ei, așa că spațiile verzi s-au umplut din nou de murdărie, spre supărarea celor care astăzi au ieșit la aer curat.

Și dacă ieri au sfârâit grătarele, astăzi tabloul în parcul din sectorul Râșcani nu mai era atât de vesel. S-a convins și acest bărbat care în fiecare dimineață aleargă pe aici și care astăzi a trebuit să sară peste mizeria lăsată de grupurile de petrecăreți, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Eu cred că să lași gunoiul nu este bine, trebuie strâns, imposibil de privit. Probabil, cultura noastră încă nu este atât de bine dezvoltată. -Persoanei care mănâncă îi este greu să strângă și să ducă la coșul de gunoi? Eu cred că nu este greu.” 

Oamenii sunt de părere că chiar și în lipsa unor coșuri de gunoi resturile nu trebuie aruncate pe spațiile verzi.

„Eu am venit aici să primesc plăcere de la natură, de aceea mă concentrez la soare, la păsări care cântă, la copaci, iar când cobor ochii văd o mulțime de gunoi de după frigărui. Desigur, trebuie ridicat nivelul de cultură.”

„Oamenii singuri trebuie să strângă, trebuie să fie cultură. Oamenii trebuie să se odihnească și deja să strângă din urma lor tot gunoiul, există aici coșuri de gunoi, în pungi îl poate scoate.”

Astăzi, muncitorii de la Spații Verzi au ieșit să facă ordine în parc, iar pentru a reuși aceștia s-au împărțit în mai multe echipe. Bărbatul din imagini spune că astfel de gunoaie este nevoit să strângă practic în fiecare zi.

„Ei trebuie să aibă măcar un pic de atenție, noi strângem gunoi zi de zi de aici. -Cât timp faceți curat aici?  -Până amiază, astăzi toată ziua până finalizăm. – De acolo am grămădit o mulțime de gunoi și acum merg mai departe.”

Pentru aruncarea gunoiului în zonele interzise, inclusiv pe spațiile verzi, oamenii riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Anterior, primăria Chișinău a precizat că acțiunea de salubrizare a parcurilor și a scuarurilor, care urma să aibă loc pe 13 aprilie, a fost transferată pentru o altă dată.

Citește și
article image
Tânărul care arată că în Moldova se pot face bani și din...
2
3183
article image
Campanie de colectare a deșeurilor electrice, lansată în...
1
187
article image
Pericolul deșeurilor electronice: Unde se află punctele de...
2
259
article image
Containerele de gunoi din Bălți sunt pline de deșeuri de...
0
127