main logo
6093

Descoperirea făcută de câinele vameșilor Nero într-un Lexus suspect

Planurile unui tânăr, care a ascuns mii de țigarete în locuri special amenajate ale mașinii pentru a trece frontiera au fost date peste cap de către câinele de serviciu Nero.

Descoperirea făcută de câinele vameșilor Nero într-un Lexus suspectFoto: border.gov.md

Cazul a avut loc pe 20 aprilie, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, unde s-a prezentat un bărbat de 33 de ani, cu dublă cetățenie, la volanul unui Lexus, înmatriculat în Irlanda, transmite Știri.md.

Astfel, în urma unui control, polițiștii de frontieră au sesizat lucrătorii vamali despre faptul că ar exista suspiciuni asupra autoturismului dat. 

În cadrul procesului de control pe linia de competență a Serviciului Vamal, tânărul a semnat declarația pe proprie răspundere, comunicând că nu ar avea nimic de declarat.

Totuși, în baza analizei de risc, s-a decis aplicarea unui control suplimentar cu implicarea câinelui de serviciu al Poliției de Frontieră NERO.

Drept urmare, în aripile laterale părții din față a caroseriei și sub bancheta din spate, s-au depistat 419 pachete de țigări, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Bărbatul, care este și posesorul legal al mașinii, a recunoscut că marfa îi aparține, declarând că intenționa să realizeze țigările pe piața neagră din România.

Pe caz, a fost întocmit proces verbal de reținere, întreaga cantitate de marfă fiind ridicată de către Serviciul Vamal, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării