main logo
3529

Descoperire periculoasă la Ialoveni: Au intervenit Poliția și geniștii

Descoperire periculoasă în raionul Ialoveni. Patru muniții au fost găsite de un bărbat în satul Misovca, parte a comunei Gangura. Despre aceasta a anunțat pe Facebook primarul din Misovca, Marcel Bobeica, care a precizat că obiectele explozibile ar fi din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Descoperire periculoasă la Ialoveni: Au intervenit Poliția și geniștiiFoto: Facebook

Primarul a menționat că zona a fost încercuită și au intervenit geniștii, transmite Știri.md cu referire la newtv.md.

„Imediat am telefonat la Serviciul 112. Ulterior, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ialoveni am îngrădit zona, la fața locului au venit reprezentanții IGSU Căușeni. Ulterior s-a deplasat Serviciul de geniști ai Armatei Naționale, iar munițiile au fost preluate”, a explicat Marcel Bobeica.

În context, primarul a venit cu un îndemn către locuitorii satelor comunei Gangura să sune la 112, în cazul în care depistează astfel de obiecte periculoase.

„Nu puneți mâna, sunați la 112 Serviciul de urgență și anunțați Primăria comunei Gangura”, a punctat Marcel Bobeica.

Mariana Didenco, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, a comunicat că Poliția din Ialoveni a fost sesizată ieri, în jurul orei 10:30.

„În extravilanul comunei Gangura au fost depistate patru obuze, posibil din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, de către un bărbat din aceeași localitate, în timpul efectuării unor lucrări.”

Obiectele explozibile au fost evacuate și transportate în loc sigur pentru a fi distruse.

Cazul este documentat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării