main logo
974

Descoperire incredibilă. Ce se întâmplă dacă mănânci brânză cu roșii

Vara este sezonul salatelor, iar ce altă salată este mai iubită de noi toți decât cea care constă în combinația clasică de roșii cu brânză? Dar cât de indicată este salata de roșii cu brânză dacă ne dorim să slăbim? Aproape deloc!

Descoperire uimitoare: Ce pățești dacă mănânci brânză cu roșiiDescoperire uimitoare: Ce se întâmplă dacă mănânci brânză cu roșii

Un lucru e cert: dacă roșiile încă nu se găsesc din abundență în dieta ta, ar trebui să începi să le consumi cât mai des cu putință, în special în lunile de vară, notează Realitatea.

Motive sunt nenumărate: aceste fructe (pentru că roșia este un fruct, nu o legumă) au un conținut foarte mare de licopen, care protejează AND-ul celular și diminuează riscul de cancer, în special de cancer la plămâni (aviz fumătorilor activi/ pasivi!); roșiile conțin vitaminele A, B, C, E și K, protejează organismul de efectul radicalilor liberi, îmbunătățesc vederea, reglează tensiunea arterială și scad nivelul de colesterol, protejează sănătatea sistemului osos (conțin și cantități semnificative de calciu și magneziu), întăresc sistemul imunitar și contribuie la asimilarea mai bună a fierului în organism.

Mai mult, roșiile sunt extraordinare într-o cură de slăbire întrucât scad pofta de mâncare, diminuând nivelul de grelina, au un conținut mare de apa și fibre, iar din punct de vedere al caloriilor, o roșie medie are în jur de 20 de calorii.

Dar, în combinație cu brânză, mai putem spera că acul cântarului să ne facă o surpriză plăcută?

Roșiile – fructe din categoria “acide”, însă cu mai puțin zahăr – pot fi combinate cu orice legume verzi, dar și cu alimente bogate în proteine sau grăsimi sănătoase, cum ar fi brânză, nucile sau avocado. Acest lucru pare să contrazică regulă conform căreia nu trebuie să consumăm fructele acide cu proteine, dar brânză și nucile nu se descompun atât de repede, astfel riscul de a fermenta fiind diminuat.

De ce roșiile cu brânză îngrășa? În principal, din două motive: primul ar fi acela că brânza este un aliment bogat în grăsimi, iar alături de roșii poate fi consumată în cantități mari pe toată perioada sezonului; cel de-al doilea motiv este că, de cele mai multe ori, o salată de roșii cu brânză este însoțită de ulei și de pâine din plin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării