main logo
2638

Descinderi la Gara de Nord Chișinău: 3 persoane, reținute

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, au descins în cadrul S.C. Gara de Nord Chișinău.

Descinderi la Gara de Nord Chișinău: 3 persoane, reținute

Perchezițiile efectuate atât în cadrul instituției vizate, cât și la domiciliul și în automobilele unor angajați au avut loc în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită, infracțiune prevăzute de art. 333 alin. (2) lit. b) și c) Cod Penal, transmite Știri.md.

Potrivit materialelor cauzei penale, în perioada 2016 - prezent, șefii de schimb, dispecerii, controlorii de bilete și casierii din cadrul S.C. ”Gara de Nord”, acționând contrar normelor imperative, în scop de profit și de comun acord cu alte persoane, la moment neidentificate, au organizat o schema infracțională de extorcare a mijloacelor bănești ce nu li se cuvin de la operatorii de transport, manifestată prin pretindere, acceptare și primire lunară în mediu a sumei de 45.000 de lei, făcând uz de faptul că pot crea impedimente în activitatea operatorilor de transport.

În urma operațiunilor au fost încătușate trei persoane. Este vorba de doi șefi se schimb, dar și un controlor de bilete. Aceștia fiind reținuți pe un termen de 72 ore. 

Pe moment se efectuează acțiuni de urmărire penală cu participarea persoanelor reținute. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de 217.500 de lei sau închisoare de la 2 la 7 ani. 

În ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării