main logo
1107

Descindere la Penitenciarul Lipcani: Ce ascund deținuții

În această dimineață, angajații DIP, împreună cu Detașamentul Mixt Zona Nord, personalul penitenciarului și cu participarea DDS Pantera, în total 143 de persoane, au efectuat percheziții inopinate la Penitenciarul nr.2-Lipcani.

Descindere la Penitenciarul Lipcani: Ce ascund deținuțiiDescindere la Penitenciarul Lipcani: Ce ascund deținuții. Foto: penitenciar.gov.md

Angajații au descoperit în celulele deținuților următoarele lucruri interzise: 34 de telefoane mobile și 51 accesorii, 16 seturi cărți de joc, 97 litri de alcool produs în condiții improvizate, 2 dispozitive WI-FI, 102 lei, 409 fise pentru jocuri de noroc, 7 pachete cu masă vegetală, presupuse droguri. La fața locului a fost solicitată poliția de la IP Briceni.

În privința lucrurilor interzise ridicate au fost întocmite materialele necesare pentru adoptarea unor decizii conform legislaţiei în vigoare.

În timpul perchezițiilor doi deținuți au manifestat opuneri de rezistență fizică și nesupunere la cerințele legitime ale angajaților. Despre acest fapt, urmează să fie informate imediat organele Procuraturii și Avocatul Poporului.

Scopul perchezițiilor este asigurarea respectării regimului de deținere în penitenciar, a ordinii și disciplinei în rândul deținuților.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării