main logo
1267

Deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu, a lansat 2 cărți

Deputatul în primul Parlament și unul dintre semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova, Ion Mărgineanu, a lansat două cărți de excepție – jurnalul de călătorie "Traseul Centenarului Marii Uniri" și romanul "O mireasă pentru tata".

Deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu, a lansat 2 cărțiFoto: știri.md

În 2018, Ion Mărgineanu, la 78 ani, a mers timp de o lună pe jos, 520 de kilometri, de la Bălți la Alba Iulia pentru a celebra Centenarului Marii Uniri". A ținut un jurnal de călătorie iar însemnările lui au văzut acum lumina tiparului, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Ion Mărgineanu, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova: „Ceea ce am făcut am făcut cu suflet, am depus vrere și multă voință. Mie mi se pare că ceea ce s-a realizat astăzi a fost o încununare, o parte din încununare și ca răsplată spirituală că să realizat și că lumea îmi mulțumește pentru ceea ce am făcut.”

Fiul lui, regizorul Virgil Mărgineau, i-a fost alături mereu și l-a ajutat să scoată de sub tipar cele două cărți - "O mireasă pentru tata" și "Traseul Centenarului Marii Uniri".

Virgil Mărgineau, fiul lui Ion Mărgineanu: „Am fost în momentul inițierii proiectului și chiar m-am opus la început, după aia am văzut că nu pot, tatăl meu este destul de încăpățânat. În fiecare zi se oprea și scria agenda sau istoricul acestui parcurs, este un fel de registru, o poveste al acestui drum de 520 de km, traseu pe care l-a făcut timp de o lună.”

Ion Mărgineau este însuflețit în tot ce face de dragostea pe care o are pentru tot ce e românesc.

Anatol Petrencu, istoric: „Ceea ce a făcut domnul Ion Mărgineanu este ceva inedit noi numai avem așa cazuri ca să facă așa un drum și consacrat centenarului Unirii Basarabiei cu Patria mama. Ceea ce atrage atenția ne plăcut pentru scrie, la 1 noiembrie 2018, îi dați lui 80 de ani, îi bătrân dumnealui? Nu sunteți bătrân.”

„Mă reîntorceam la acest traseu la, aceste poze, ce ați mai scris, ce ați făcut. Așa un temerar ca dumneavoastră mai rar. În lumea noastră nu se mai găsesc oameni de felul ăsta, să se ambiționeze să facă acest gest.”

Ion Mărgineanu a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova și unul dintre semnatarii Declarației de Independență.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării