main logo
1590

Deputații i-au comemorat pe moldovenii căzuți în războiul din Afganistan

Deputații au păstrat un minut de reculegere în ședința plenară de astăzi, 15 februarie, în memoria ostașilor căzuți în războiul din Afganistan.

Deputații i-au comemorat pe moldovenii căzuți în războiul din AfganistanFoto: multimedia.parlament.md

În debutul ședinței plenare, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a exprimat recunoștință celor care au supraviețuit războiului, mulțumind pentru curajul de care au dat dovadă și pentru sprijinul pe care îl acordă societății în fiecare zi, transmite Știri.md.

„Comemorăm acei 301 tineri care nu s-au mai întors la baștină. Suntem alături de toți cei care au supraviețuit acestui război și s-au întors acasă, și-au clădit familii, suntem alături și de familiile tuturor celor care au participat în acest război nemilos. Împreună vom face tot posibilul să ne apărăm țara și să trăim în siguranță”, a declarat Grosu.

Tot astăzi, președintele Parlamentului împreună cu un grup de deputați au depus flori în amintirea celor care și-au pierdut viața în războiul din Afganistan.

De menționat că astăzi, 15 februarie, se împlinesc 35 de ani de la retragerea trupelor militare sovietice din Afganistan. Aproape 13.000 de moldoveni au participat în acel război, iar 301 moldoveni și-au pierdut viața.

În acest sens, șefa statului a venit cu un mesaj de comemorare a victimelor războiului din Afganistan.

De asemenea, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a depus flori la Nisporeni în semn de omagiu pentru cei căzuți în război.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării