main logo
2410

Deputații Alaiba și Trubca, despre anunțul lui Ceban privind crearea partidului

Dumitru Alaiba și Alex Trubca, despre anunțul lui Ceban: „Dacă ați devenit politician, ce credeți despre invazia Ucrainei de către Rusia?”

Deputații Alaiba și Trubca, despre anunțul lui Ceban privind noul partidColaj: știri.md

Doi deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba și Alex Trubca, au venit cu un comentariu și cu o întrebare către „primarul apolitic” al Capitalei, Ion Ceban, care a anunțat astăzi, 23 august, că-și lansează partid politic, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Alex Trubca, un fost consilier municipal al PAS în CMC și un critic aprig al primarului Capitalei, îl întreabă pe Ion Ceban, dacă tot din „apolitic s-a convertit în edil politic”, ce crede despre „invazia Ucrainei de către Rusia”.

„A! Politic, totuși. După 3 ani în care a mințit chișinăuienii că e un primar apolitic, Ceban de la tribuna Primăriei (!) anunță lansarea partidului. Singur, cu echipă pe care mereu o pomenește, însă niciodată nu o arată, zice că susține integrarea europeană. Ei bine, dacă tot v-ați lansat în politică, Iv Ceban, poftiți și prima întrebare politică: Ce credeți despre invazia Ucrainei de către Rusia?”, îl întreabă Trubca pe Ceban.

La rândul său, Dumitru Alaiba afirmă că, încă un an în urmă, în cadrul unui interviu pentru presa străină a spus că „Moscova va lansa la Chișinău un partid așa numit proeuropean, iar acest lucru s-a produs”.

„Un an în urmă dădeam un interviu. Una din întrebări era despre următorul proiect politic al Moscovei în Chișinău. Am zis că Moscova nu are nevoie de încă un partid radical, deschis prorus. Următorul proiect al Moscovei va fi un partid numit „proeuropean”. Un partid care să spună: „noi suntem proeuropeni, DAR…” Azi primarul cică apolitic, fostul consilier al prorusului Dodon, fost membru al partidului prorus PSRM, Ivan Ceban, a promis că face partid. Nu m-am mirat deloc când am auzit că face partid proeuropean. Pentru că Moscova are nevoie de un partid proeuropean pe care să-l controleze”, se arată în reacția lui Alaiba.

Amintim că Ion Ceban, de la tribuna Primăriei a anunțat astăzi, 23 august, că-și lansează partid politic, în baza Mișcării Alternativa Națională. Ceban a spus că noua formațiune politică ar urma să aibă drept obiectiv „integrarea europeană a Republicii Moldova”, deși e știut lucru că el a trecut prin cel puțin două partide politice de stânga – PCRM și PSRM, cu orientare pro-Rusia, iar peste noapte a devenit cu viziuni „proeuropene”.

Primul politician din cadrul actualei guvernări care a reacționat la anunțul lui Ceban a fost Andrei Spînu. Acesta l-a luat în derâdere pe edil, afirmând că „ar fi nevoie de o Mișcare Alternativă pentru Chișinău”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării