main logo
369

Deputat: Tăierile ilicite de arbori trebuie curmate

Schemele ilicite de tăiere a arborilor sunt infracțiuni care afectează grav echilibrul ecologic al Republicii Moldova și trebuie curmate.

Deputat: Tăierile ilicite de arbori trebuie curmateFoto: Ipn.md

Într-o conferință de presă desfășurată pe 7 august, Liviu Vovc, deputat al fracțiunii ACUM, Platforma DA, a precizat că doar într-un singur canton a fost descoperită masa lemnoasă provenită de la copaci tăiați ilicit în valoare de peste 400.000 lei, transmite Știri.md cu referire la IPN

„O inspecție efectuată în cantonul numărul 7 din Buțeni a descoperit 351 de arbori tăiați ilicit și au fost sustrași ilegal un volum de 382 mc de masă lemnoasă”, a declarat deputatul.

Liviu Vovc a menționat că Agenția Moldsilva și Inspectoratul de Protecție a Mediului sunt instituțiile care trebuiau să stopeze tăierile ilegale de arbori „Ce au făcut aceste două instituții pentru a nu admite tăierile ilicite din pădurile Republicii Moldova?”, se întreabă Liviu Vovc.

Deputatul a declarat că pădurarii încep să dezvăluie schemele ilegale de tăiere de copaci și i-a îndemnat pe aceștia să se facă auziți pentru ca arborii să nu mai fie tăiați ilegal. „Vin să încurajez pădurarii să depună denunțuri, pentru ca beneficiarii acestor scheme și cei care le administrează să fie trași la răspundere”, a spus deputatul.

Liviu Vovc a mai precizat că în noul Cod Silvic sunt prevăzute amenzi de 28 de ori  mai mari pentru cei care comit ilegalități. „Am solicitat ministrului agriculturii să urgenteze procesul de intrare în vigoare a noului Cod Silvic”, a spus deputatul.

De asemenea, Liviu Vovc a menționat că există informații și despre ilegalitățile comise în domeniul extracției miniere și a carierelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării