main logo
765

Deputat PAS, după amânarea Adunării Generale a Judecătorilor: Sistemul e putred

Sistemul de justiție este „putred”, spune deputatul PAS, Dorian Istratii, după ce a fost amânată Adunarea Generală a Judecătorilor și respectiv, alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

PAS, după amânarea Adunării Generale a Judecătorilor: Sistemul e putred

Iar președintele Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, consideră că Adunarea ce a avut loc face parte din „marea bătaie de joc a oligarhilor fugari față de actuala guvernare”. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 17 martie a emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8, transmite Știri.md.

„Sistemul judecătoresc este putred și noi asta am văzut. Ei nu se grăbesc. În limita cadrului legal, vom interveni în așa fel ca să aibă loc Adunarea, să-și aleagă judecătorii. Înțelegeam dacă ședința avea să fie întreruptă azi, la ora 16, pentru că toți au obosit, au stat de dimineață și va continua mâine. 

După patru ani, eu cred că ei pot face și patru zile la rând, până când va ieși fum alb de acolo și vor alege judecătorii. Nu am văzut o masă critică de judecători care să iasă în față”, a subliniat Dorian Istratii.

„Adunarea de astăzi face parte din marea bătaie de joc a oligarhilor fugari față de actuala guvernare, față de puterea politică de la Chișinău. Adunarea respectivă a avut loc după un scenariu, evident că au vorbit între ei ce să discute, vorbim despre o castă din justiție în care nu trebuie să avem încredere că se va schimba peste noapte”, a menționat Dragoș Galbur.

Și sociologul Ian Lisnesvschi crede că în sistemul justiției este un „haos total”.

„Neîncrederea în sistemul de justiție, politic a crescut într-atât că deja practic putem vorbi despre o cifră de zero. În acest moment, este foarte complicat să faci aceste reforme, concursuri, pentru că nu este încredere”, a spus Lisnevschi.

Doctorul habilitat în drept, Teodor Cârnaț, consideră că pentru a respecta întocmai Constituția, „toți candidații care au depus dosarele pentru a fi aleși în funcția de membru CSM, toți trebuie să treacă acest proces de pre-vetting și ulterior, pentru a nu încălca un drept sau libertate, îi pui pe toți în fața Adunării Generale a Judecătorilor”, nu doar pe cei care au trecut filtrul Comisiei de Pre-Vetting.

„Noi am început procesul de curățare și-l vom duce până la capăt, doar că el va dura”, a conchis deputatul PAS, Dorian Istratii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării