main logo
825

Deputat: Narcomanii preferă să se drogheze în cimitirele Capitalei

„La Chişinău narcomanii preferă să consume droguri în cimitire", a comunicat miercuri, în cadrul unor dezbateri publice privind traficul ilicit de droguri, deputatul socialist Vladimir Odnostalco.

Deputat: Narcomanii preferă să se drogheze în cimitirele Capitalei

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat că informaţia respectivă i-a fost furnizată de angajaţii întreprinderii municipale „Servicii funerare".

Parlamentarul a remarcat că, în cimitire, consumatorii de droguri nu numai că se adună, ci „tot acolo se întâlnesc cu dealerii de droguri şi cumpără narcoticele".

În opinia sa, acest fenomen de mult a încetat să fie doar o problemă a autorităţilor.

„Atât autorităţile locale din Chişinău, cât şi Guvernul au nevoie de ajutorul organizaţiilor obşteşti în combaterea acestui fenomen. Noi am elaborat un plan de acţiuni pentru anul viitor. Câteva direcţii municipale au în buget mijloace prevăzute pentru lupta împotriva dependenţei de droguri. În general, e vorba de prevenire", a spus socialistul.

Şeful-adjunct al poliţiei din Chişinău, Silviu Muşuc, a spus că, în decurs de nouă luni, în oraş au fost înregistrate 501 de cazuri de trafic de droguri, fiind reţinute 640 de persoane. 

„Pe parcursul întregului an 2017, au fost înregistrate 351 astfel de infracţiuni, cu arestarea a 544 de persoane. 

Cei mai mulţi narcomani sunt în sectorul Buiucani. În 2018, în cazuri cu droguri au fost implicaţi 23 de minori (34 în 2017)", a spus funcţionarul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării