10 iunie, 15:59
440
2
Deputat: Laboratoarele ANSP activează fără acreditare. Reacția MSMPS
10 iunie, 15:59
440
2

Echipa laboratorului ANSP are competența necesară și își face munca cu fidelitate și responsabilitate. Acești oameni merită un mare Mulțumesc!

Foto: știri.md

Așa a reacționat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale după ce deputata grupului Pro Moldova a declarat că laboratoarele ANSP activează în lipsa acreditării, transmite Știri.md.

Potrivit unui comunicat emis presei, ministerul anunță că nu comentează și nu dă aprecieri luptelor politice care au loc în Republica Moldova.

"Provocările precum epidemia COVID-19, ar trebui să consolideze întreaga societate. Epidemia atacă localitățile țării și oamenii, aceasta afectează economia și pune sub pericol zeci de mii de locuri de muncă.

În așa condiții, problemele țării și societății ar trebui să fie peste angajamentele politice. Avem o provocare comună, atât echipa guvernului, parlamentului, autoritățile publice locale și cetățenii.

Din păcate constatăm că la unii deputați, spiritul de politician este mai puternic decât spiritul de responsabilitate civică, în loc să se înroleze și să facă tot ce pot pentru susținerea sistemului de sănătate și salvarea vieților omenești", spun reprezentanții ministerului.

Totodată, MSMPS susține că "problemele sistemului de sănătate din Republica Moldova nu sunt de azi sau de ieri. Pandemia a demonstrat că acestea nu au fost o prioritate pe agenda publică".

"Informațiile false, manipulările și denaturările sunt la fel de periculoase pentru sănătatea publică, ca și noul Coronavirus.

Ministerul își arată în continuare deschiderea pentru orice dialog constructiv și civilizat, care poate stopa răspândirea noului Coronavirus, dar și a informațiilor false, bazate pe zvonuri și interese politice", se mai arată în comunicat.

Știri.md amintește că deputata grupului parlamentar Pro Moldova, Ruxanda Glavan, a declarat că laboratoarele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, care în prima perioadă chiar și-au adjudecat ilegal dreptul exclusiv de a face teste COVID-19, activează în continuare fără a avea vreun fel de acreditare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter