main logo
347

Deputat: Conceptul de organizare a alimentației în grădinițe, neschimbat

După scandalul legat de trucarea licitațiilor la procurarea produselor alimentare pentru școlile și grădinițele din Chișinău, izbucnit la sfârșitul anului 2016, conceptul de organizare a alimentației în instituțiile de învățământ așa și nu a fost modificat.

Deputat: Conceptul de organizare a alimentației în grădinițe, neschimbatDeputat: Conceptul de organizare a alimentației în grădinițe, neschimbat

Nici recomandările comisiei parlamentare, create la acel moment, nu au fost implementate. Declarații în acest sens a făcut deputatul Partidului Socialiștilor, Radu Mudreac, care a și fost președintele acelei comisii, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Într-o conferință de presă, parlamentarul a declarat că atunci comisia a recomandat ca asistenții medicali care activează în instituțiile de învățământ să treacă din subordinea directorului în subordinea centrelor medicilor de familie. Însă această propunere nu a fost susținută de Guvern. Or, potrivit parlamentarului, aprobarea acestei inițiative constituia o garanție că asistenții medicali, pe perioada concediului, erau să fie înlocuiți de alți colegi, dar și ar fi putut avea un salariu mai mare.

Radu Mudreac susține că o altă problemă semnalată atunci era lipsa bucătarilor în instituțiile de învățământ, dar și a personalului tehnic. Situația la acest capitol rămâne neschimbată și astăzi. O altă problemă ține de achizițiile publice, care se organizau și atunci, și acum pe fonul corupției și al intereselor. „Noi nu o să admitem mai departe așa ceva. Instituțiile statului trebuie să-și îndeplinească obligațiunile. Acolo unde sunt implicați funcționari, aceștia o să fie trași la răspundere și foarte tur. Aceasta este poziția noastră”, a declarat Radu Mudreac.

Comisia de anchetă a fost constituită după ce, la sfârșitul lunii noiembrie 2016, s-a constatat trucarea licitațiilor la procurarea produselor alimentare pentru școlile și grădinițele din Chișinău. Licitațiile aveau loc prin favorizarea unor agenți economici. Urmărind scopul obținerii unui profit mai mare în urma executării contractelor încheiate, agenții economici livrau produse de o calitate inferioară celei contractate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării