main logo
1006

Depunerea actelor spre apostilare va avea loc și în baza unei programări

Ministerul Justiției anunță că, începând cu data de 8 decembrie 2021, depunerea actelor spre apostilare va avea loc în baza unei programări prealabile prin poștă electronică.

Depunerea actelor spre apostilare va avea loc și în baza unei programăriFoto: tvr.md

Va fi posibilă, de asemenea, și depunerea actelor fără programare la un ghișeu, transmite Știri.md.

Pentru efectuarea unei programări în vederea aplicării apostilei, urmează a fi expediat un mesaj la poșta electronică: 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗮𝗿𝗲.𝗮𝗽𝗼𝘀𝘁𝗶𝗹𝗮@𝗷𝘂𝘀𝘁𝗶𝗰𝗲.𝗴𝗼𝘃.𝗺𝗱, care va conține următoarele date:

- Numele, prenumele depunătorului (anume persoane care va depune actele);

- Numărul de acte spre apostilare.

Urmare a recepționării mesajului, în adresa solicitantului programării va fi expediat un mesaj de confirmare care va conține data, ora și codul unic al programării.

Depunătorul urmează să se prezinte cu buletinul de identitate la sediul Direcției apostilă și legalizare, situat la adresa: mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr. 82, la data și ora indicate în mesajul de confirmare.

În cazul în care depunătorul va intenționa să depună un număr mai mare de acte decât cel indicat în mesajul de programare, acestuia urmează a-i fi refuzată primirea în partea excedentului de acte.

Știri.md amintește că, secretarul de stat al Ministerului Justiției, Iulian Rusu, a comunicat luni, într-o conferință de presă, că sarcina de muncă la Direcția apostilă, practic, s-a triplat

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării