main logo
1374

Demolarea construcțiilor neautorizate, reglementată de un regulament

Ministerul Justiţiei a anunțat despre elaborarea unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Regulamentului privind modul de demolare a construcțiilor neautorizate și de defrișare a arborilor și arbuștilor.

Demolarea construcțiilor neautorizate, reglementată de un regulamentFoto: bizlaw.md

Documentul va fi elaborate în vederea executării prevederilor art. 4396 alin. (5) din Codul contravențional, care prevede că modul de demolare a construcțiilor neautorizate şi de defrişare a arborilor şi arbuştilor se stabileşte de către Guvern, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

Proiectul actului normativ urmează să includă prevederi referitoare la competențele, modul și condițiile de executare silită a lucrărilor de demolare a construcțiilor neautorizate și de defrișare a arborilor și arbuștilor, metodologia evaluării cheltuielilor necesare pentru executarea lucrărilor enunțate și criteriile de recuperare a acestor cheltuieli din contul contravenienților, cu remedierea, după caz, a construcțiilor afectate în urma intervențiilor neautorizate și alte aspecte relevante.

Pentru elaborarea proiectului, Ministerul solicită implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor până la data de 18 octombrie, în format electronic, la adresa: ion.glavan@justice.gov.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării