main logo
455

Demnitarii și funcționarii de stat nu se grăbesc să depună declarațiile de avere și interese

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a anunțat că până în prezent, doar 10 mii de funcționari publici și demnitari de stat au depus declarațiile de avere și interese personale, proces care decurge foarte lent în opinia președintelui ANI, Rodica Antoci.

Demnitarii și funcționarii de stat nu se grăbesc să-și arate avereaDemnitarii și funcționarii de stat nu se grăbesc să-și arate averea. Foto: moldova curata

În cadrul ședinței de astăzi a ANI, președinta a menționat că potrivit numărului celor care dețin semnătura digitală, până în prezent ar fi trebuit să fie depuse cel puțin 25-30 de mii de declarații, scrie realitatea.md.

„Pe parcursul primelor două luni de activitate Autoritatea a fost activă și a informat subiecții despre obligativitatea de a depune declarațiile. Acest lucru a fost realizat prin intermediul comunicatelor de presă publicate pe pagina oficială a instituției, a emisiunilor radio și TV. La ziua de astăzi, colegii de la Centrul de telecomunicații m-au informat că sunt depuse 51.121 de cereri pentru eliberarea semnăturii digitale și s-au eliberat 50.666. Peste 400 sunt în proces de a fi eliberate”, a afirmat Antoci.

Totodată, președinta ANI a declarat că la 16 februarie au fost emise circulare către autoritățile publice centrale cu avize despre necesitatea depunerii declarațiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării